Blockstack ico

Gerucht: Gary Gensler zal de nieuwe SEC voorzitter worden

Volgens een artikel van Reuters hebben twee niet nader genoemde bronnen onthuld dat de aankomend president Joe Biden eindelijk zijn definitieve keuze gemaakt heeft over wie de SEC moet gaan leiden, na het aftreden van Jay Clayton als voorzitter in december. Zo is duidelijk geworden dat de eerder genoemde Gary Gensler de eerste keus zou zijn.

Gensler is een bekend figuur in de crypto-industrie, met name op academisch gebied. De voormalige bankier van Goldman Sachs gaf tijdens de Trump-administratie cursussen over cryptocurrencies en blockchain-technologie aan de MIT Sloan School of Management. Gensler was tevens van 2009 tot 2014 voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en heeft sinds november leiding gegeven aan de transitieplanning van Biden voor het toezicht op de financiële sector.

Gensler zou kunnen streven naar “strengere regels”.

Bronnen die bekend waren met de zaak vertelden Reuters dat Gensler zou kunnen streven naar “strengere regelgeving”. Indien bevestigd door de Senaat, die grotendeels door democraten wordt gecontroleerd, zou Gensler ook de strijd van de toezichthouder tegen Ripple moeten leiden.

Zijn benoeming tot de belangrijkste effectenregelgever van het land zal naar verwachting een einde maken aan de vier jaar van versoepeling van regels jegens Wall Street-banken, makelaars, fondsen en openbare bedrijven.

Bij de CFTC voerde Gensler dramatische nieuwe regels in voor swaps, opgelegd door het Congres na de financiële crisis van 2007-2009, en bouwde hij een reputatie op als een hardnekkig persoon die bereid is om op te staan tegen de giganten van Wall Street.

Daarnaast hield hij ook toezicht op de vervolging van grote investeringsbanken wegens manipulatie van Libor, de maatstaf voor biljoenen dollars aan leningen wereldwijd.

Goed nieuws voor de crypto-industrie?

Gisteren plaatsten wij nog een bericht waarin Jake Chervinsky, algemeen adviseur van Compound Labs, aangaf dat de potentiële aanstelling van Gary Gensler gunstig zal zijn voor Bitcoin (BTC). Chervinsky zei dat Gensler toezicht zou kunnen houden op de goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF, die in het verleden routinematig door het bureau is afgewezen. Hij zei het volgende:

“Gary Gensler begrijpt crypto goed en ondersteunt Bitcoin al jaren. Zijn selectie als SEC-voorzitter duidt op een beleidswijziging ten gunste van een Bitcoin ETF.”

Hij ging verder met:

“Het is lang geleden dat de crypto-industrie uit de fase van ‘niets reguleren’ groeit. We komen nergens op uit als ons beleidsstandpunt is ‘we hebben duidelijkheid nodig, maar alleen als u duidelijk maakt dat u ons niet reguleert.’ Ik ben vrij optimistisch over Gensler.”

Het is echter zo dat het wellicht minder positief nieuws kan zijn voor XRP, aangezien Gensler in een interview uit 2018 aangaf dat er een sterk argument is dat XRP de kenmerken van een effect heeft. Hij zei ook dat Ethereum (ETH) in de beginperiode misschien een effect was, maar in de loop van de tijd meer gedecentraliseerd is geworden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN