Ripple is druk bezig om de XRP Ledger naar centrale banken te brengen

Te midden van een lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is het bekende blockchain-project Ripple niet gestopt om de XRP Ledger naar centrale banken te brengen.

Het bedrijf voor grensoverschrijdende betalingen heeft namelijk een vacature geplaatst waarin gevraagd wordt naar drie technische partnermanagers die zich gaat concentreren op centrale banken, één voor elk van zijn kantoren in San Francisco, New York en Londen.

Degene die de nieuwe posities vervult, krijgt de taak om CBDC-projecten te ontwerpen en uit te voeren. Ripple merkt op dat banken stablecoins kunnen uitgeven op de XRP Ledger (XRPL):

“XRPL is gebouwd voor betalingen en kan ook worden gebruikt om de uitgifte van stablecoins te ondersteunen met een unieke, vervangbare tokenfunctionaliteit genaamd Issued Currencies.

Issued Currencies is ontworpen om het ideale stablecoin-platform te zijn en biedt eenvoudige maar rijke beheerfunctionaliteiten voor de uitgevende instelling, waardoor het gemakkelijk is om activa te creëren, uit te geven en te beheren, inclusief stablecoins.”

Vorige week kondigde het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) aan dat Amerikaanse banken nu stablecoins kunnen gebruiken voor betalingen terwijl ze dienen als een node op een onafhankelijk node-verificatienetwerk (INVN).

De in San Fransisco gevestigde blockchain-startup Ripple adverteert momenteel voor in totaal 27 openstaande posities. Het bedrijf heeft onlangs ook Devraj Varadhan aangenomen als de nieuwe senior vice-president van engineering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!