Ethereum koers

TradePremium: Ethereum koers daalde flink, maar wat nu?

Allereerst willen we TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Start van een nieuwe week en we krijgen meteen de eerste afwijziging op de absurde prijsstijging van Ethereum, reden tot paniek? Uiteraard niet! Ook vorige week, een prijsactie die zich bijna kopieerde aan de week ervoor, er werdt opnieuw bijna 50% neergeprint op de charts. Uiteraard kunnen zo’n absurde moves niet blijven doorgaan en werd er dan ook een gezonde terugval verwacht. Bitcoin zette deze move in en de Ethereum koers volgde. Het is pas dag 2 van de week en we registreerde net geen 30% pull-back maar koopkracht vloog er meteen in wat onmiddelijk resulteerde in een buy-back van +20%.

Weekgrafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

Voor Ethereum op de weekly zitten we in een zeer beslissende fase, we naderen de all-time high en zitten dan ook middenin een zeer grote weerstand zone van $1120 tot de all-time high van $1440. Maar met de kracht achter de gehele cryptomarkt zal dit een kwestie van tijd zijn voordat we hier ook doorheen blazen.

Waar we daarna naar kijken qua weerstandniveau’s is wat lastiger, aangezien dit onbekend terrein is. We kunnen echter wel de ondersteuningsniveau’s bepalen als we falen om hier doorheen te breken.

Halen we het niet dan kijken we naar de zone $870 tot $840, wat iets lager is dan waar we gisteren de flinke buy-back gezien hebben. Met die wick erbij lijkt er toch stevig wat koopdruk op te zitten. Een nog stevigere pull-back en laatste zone waar ik naar kijk is de impuls move om alles te gaan breken die ontstaan is rond $620 tot $570. Als we het volume er ook bijpakken, is te zien dat dit de afgelopen week nog steeds bleef stijgen.

Daggrafiek Ethereum koers

Bron: TradingView

Na het breken van alle resistance levels op daily konden we een eventuele nieuwe support zien uitgebouwd worden rond $1230 tot $1170. Maar door het volgen van de pull-back van BTC werdt deze meteen gebroken. Echter ook hier nog geen reden tot paniek, we blijven voorlopig onze gebroken resistance levels aanhouden, met ook hier een stevige buy-back-wick van net geen 20% die gisteren werd geprint.

Ook hier identificeren we iets grotere support zones, 1ste support waar we nu inzitten van $1165 tot $1080, 2de zone $975 tot $870, en de laagste zone zit rond $780 tot $720.

Conclusie

Op de hoogste niveau’s nog steeds stevig bullish, met uiteraard hier en daar een verwachte pull-back. Wat wel opvalt is dat de Ethereum koers deze dagen iets opvallender en beter lijkt te presteren dan Bitcoin, wat weer eventueel een mooi teken kan zijn voor de altcoins.

Volg ook zeker onze wekelijkse Bitcoin update op woensdag op Tradepremium.be om hierover op de hoogte te blijven.

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN