Ripple

Britse regering zegt dat XRP geen effect is

De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft haar standpunt herhaald dat XRP een ruiltoken is en geen effect, wat tegen de beweringen in gaat van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De schatkist van Hare Majesteit heeft een nieuw document gepubliceerd waarin de regelgevende benadering van het VK voor cryptocurrencies en stablecoins wordt beschreven. Het rapport classificeert XRP, Ethereum en Bitcoin als “tokens die voornamelijk als ruilmiddel worden gebruikt.” Zogenaamde “ruiltokens” vallen onder een “niet-gereguleerde” categorie, wat betekent dat het geen elektronisch geld of effect-tokens zijn.

Het HM Treasury-rapport verwees naar een raamwerk dat de Britse Financial Conduct Authority (FCA) in 2019 heeft opgesteld:

“Effect-tokens hebben kenmerken die lijken op specifieke beleggingen, zoals een aandeel of een schuldinstrument, zoals uiteengezet in de Britse wetgeving. In grote lijnen zijn dit waarschijnlijk symbolische, digitale vormen van traditionele effecten.”

De classificatie is belangrijk voor Ripple, omdat het in San Francisco gevestigde betalingsbedrijf een rechtszaak aanvecht vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, die beweert dat XRP een niet-geregistreerde effect was bij de lancering en tot op de dag van vandaag een effect blijft.

Ripple heeft eerder de Britse FCA-classificatie aangekaart te midden van de roep om duidelijkere regelgevingen in de Verenigde Staten. Het zei toen het volgende:

“Landen die het voortouw nemen in deze raamwerken zullen beter gepositioneerd zijn om kapitaal, bedrijven en banen aan te trekken – vooral omdat blockchain-technologie niet meer weg te denken is. Regio’s met onduidelijke richtlijnen moeten hun eigen kaders vaststellen om concurrerend te blijven en te voorkomen dat ze bedrijven verliezen aan beter gereguleerde markten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN