Litecoin Foundation

Litecoin zal binnenkort smart contracts ondersteunen door Flare Networks

Het bekende blockchain-netwerk van Litecoin (LTC) zal in het tweede kwartaal van dit jaar smart contracts ondersteunen dankzij een geplande integratie met Flare Networks.

Flare Networks is onlangs bekend geworden vanwege de airdrop van zijn SPARK-tokens aan XRP-houders en zal dus, naast smart contracts integreren op het XRP-netwerk, hetzelfde nu ook mogelijk gaan maken voor het digitale zilver. Het team zei het volgende in een officiële verklaring:

“Flare zal Litecoin integreren voorafgaand aan de lancering van het Flare-netwerk in Q2. Hierdoor kan LTC betrouwbaar worden gebruikt op Flare met smart contracts in Ethereum-stijl en dit heeft LTC meer interoperabiliteit en composability.”

Het team van de Litecoin Foundation was erg enthousiast over het potentieel van smart contracts op het LTC-netwerk en reageerde als volgt:

“Dit is geweldig nieuws. We zijn erg opgewonden om te zien dat Litecoin via Flare de mogelijkheid biedt voor smart contracts en interoperabiliteit!”

Bovendien maken Litecoin-houders nu ook kans op het ontvangen van 5 miljard Spark Tokens (FLR) in de vorm van een airdrop. Het team van Flare Networks legde uit dat de extra tokens uit hun persoonlijke voorraad komen en niet van de toewijzing die bedoeld is voor XRP-houders. Details van de distributie zullen in de komende dagen worden bekendgemaakt.

Litecoin’s MimbleWimble staat ook om de hoek

De langverwachte privacy update van Litecoin, genaamd MimbleWimble, wordt ook binnenkort verwacht. Zo zei de hoofdontwikkelaar van het project, David Burkett, nog het volgende in eind december:

“De definitieve code voor het MimbleWimble-protocol van Litecoin zal in het eerste kwartaal van 2021 klaar zijn. De activeringstijdlijn wordt bepaald door gebruikers en miners.”

Hij onthulde ook dat er al werkende code van Litecoins MimbleWimble op Github is:

“Ik heb in januari voor het eerst geprobeerd een veilige manier te ontwerpen om eenzijdige MimbleWimble-transacties te ondersteunen. Bijna een jaar en een stuk of tien ontwerpiteraties later hebben we eindelijk werkende code!”

Mimblewimble is een blockchain-protocol dat tot doel heeft de stabiliteit, fungibiliteit en privacy van de blockchain te verbeteren. Volgens Litecoin-maker Charlie Lee zal MimbleWimble Litecoin zelfs in staat stellen om beter te schalen dan Monero of Z-cash, twee van de meest bekende privacymunten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN