Bakkt gaat officieel beursgenoteerd worden en is gewaardeerd op $2,1 miljard

Volgens een aankondiging van vandaag zal de bekende institutionele cryptocurrency-organisatie Bakkt een beursgenoteerd bedrijf worden. Er werd tevens bekendgemaakt dat het bedrijf zal worden gewaardeerd op $2,1 miljard.

Om deze beursnotering mogelijk te maken zal Bakkt fuseren met VPC Impact Acquisition Holdings in een deal die zal resulteren in een gecombineerd bedrijf genaamd Bakkt Holdings, dat zal worden genoteerd aan de New York Stock Exchange.

De CEO van VPC Impact Acquisition Holdings, John Martin, zei het volgende over de fusering:

“Met VPC Impact Acquisition Holdings was ons doel om een ​​snelgroeiend fintech-bedrijf te identificeren met concurrentiedifferentiatie en aanzienlijke ruimte om te groeien, en we zijn verheugd een goede match te hebben gevonden in Bakkt.”

Dat was echter nog niet alles. Het bedrijf kondigde namelijk ook aan dat het Gavin Michael, voormalig hoofd technologie bij Citi’s Global Consumer Bank, ook aangetrokken voor de rol als CEO van het bedrijf.

Michael volgt David Clifton op, die als interim-CEO van Bakkt diende en nu toetreedt tot de raad van bestuur van het gecombineerde bedrijf. Michael leidde ook het digitale team voor Chase en was Chief Technology Innovation Officer bij Accenture. Hij zei zelf het volgende over zijn nieuwe stap:

“Ik ben verheugd om deel uit te maken van het managementteam van een bedrijf op dit belangrijke moment in de expansie, wiens visie is om vertrouwen en transparantie te brengen in digitale activa door middel van innovatie en technologie.”

Het bedrijf verklaarde ook dat het al samenwerkt met Starbucks om klanten in staat te stellen hun Starbucks-kaarten op te waarderen door middel van Bakkt Cash. Bakkt ondersteunt tevens momenteel meer dan 30 loyaliteitsprogramma-sponsors en meer dan 200 verkopers van cadeaukaarten. Het bedrijf gaf ook aan dat het van plan is om de Bakkt-app in maart op grote schaal uit te rollen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!