Bitcoin nieuws

Bloomberg: $50.000 is de meest waarschijnlijke volgende halte voor Bitcoin, met $20.000 als ondersteuning

Het team van Bloomberg heeft hun crypto-vooruitzichtenrapport voor 2021 voor januari vrijgegeven, waarin ze voorspellen dat $50k de waarschijnlijke volgende stop van de Bitcoin koers is. Volgens het rapport fungeert Bitcoin’s oude hoogste punt ooit van $20k als basis terwijl BTC probeert de weerstand van $50k te doorbreken. Het rapport legt het huidige Bitcoin-marktscenario als volgt uit:

“Bitcoin lijkt aan het begin van 2021 een patroon van prijsontdekking voort te zetten, waarvoor mogelijk een onwaarschijnlijke en substantiële negatieve verrassing nodig is om de ondersteuning van $20.000 opnieuw te bezoeken.

Het testen van weerstand rond $50.000 zou een tamelijk tamme zet zijn voor het jaar, na een vermindering van het aanbod, als de resultaten uit het verleden een richtlijn zijn. Institutionele biedingen lijken in de lift te zitten.”

Met betrekking tot institutionele beleggers legt het rapport van Bloomberg verder uit dat Bitcoin traditionele goudbeleggers aantrekt omdat het een digitale versie van goud is. Het rapport legt dit feit als volgt uit:

“Fondsstromen en volatiliteit zijn het bewijs dat meer traditionele goudbeleggers hun allocaties naar Bitcoin steeds meer diversifiëren. Het prijsontdekkingspotentieel lijkt de voorkeur te geven aan de digitale versie van goud die draagbaarder, verhandelbaarder en transparanter is in een wereld die snel digitaal wordt. We zien Bitcoin en goud als metgezellen in de portefeuille.”

Het rapport concludeert verder dat Bitcoin volwassen wordt als een actief. De looptijd ervan is te zien aan de snelle accumulatie van het actief en een verlaging van het premietarief op de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Het rapport gebruikt de premie van 2017 op GBTC om dit feit aan te tonen:

“…het laagste 200-dagen voortschrijdend gemiddelde van de GBTC-premie [is] rond 18% aan het begin van 2021… Begin 2017 bedroeg het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde van de GTBC-premie ongeveer 60%. GBTC is het belangrijkste instrument voor blootstelling aan Bitcoin op traditionele beleggingsrekeningen, een goede maatstaf voor de vraag en een waarschijnlijke voorloper voor in de VS gevestigde beursgenoteerde fondsen, die de vraag naar Bitcoin zouden moeten vergroten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN