Bitcoin koers

Bitcoin koers kan exploderen als Amerika besluit $3 biljoen bij te drukken

Het is duidelijk geworden dat de aankomende Biden administratie ook van plan is om meer geld bij te drukken om de Amerikaanse economie te ‘ondersteunen’. Zo meldde Axios, een in Arlington gevestigd nieuwskanaal, afgelopen donderdag dat Joe Biden het Congres heeft gevraagd om Amerikanen 2.000 dollar aan stimuleringscheques te verstrekken om de economische verwoesting van COVID-19 te compenseren. De aanstaande president heeft ook een belasting- en infrastructuurpakket van $3 biljoen voorgesteld als onderdeel van zijn “Build Back Better” -programma.

Biden gaf nogmaals het belang aan voor meer directe hulp aan de Amerikanen na het teleurstellende banenrapport van vrijdag, dat in december een verlies van 140.000 posities liet zien. Hij zei het volgende:

“Economisch onderzoek bevestigt dat onder omstandigheden zoals de huidige crisis, vooral met zulke lage rentetarieven, onmiddellijke actie ondernemen – zelfs met financiering met een tekort – de economie zal helpen.”

Als we echter iets van 2020 hebben kunnen leren, kunnen we verwachten dat de nieuwe stimuleringsmaatregelen een vloedgolf zou kunnen veroorzaken naar de aandelenmarkt en Bitcoin (BTC), aangezien hierdoor de Amerikaanse dollar zwakker zal worden en mensen hun toevlucht gaan zoeken in ‘veilige havens’. Dit wordt niet alleen bevestigd door de historische stijging van de Bitcoin koers, maar ook door de nieuwe golf van institutioneel geld dat de markt op is gekomen.

Het verhaal van Bitcoin als digitaal goud is één van de grootste katalysatoren geweest achter de institutionele verschuiving naar BTC. Dit verhaal droeg bij aan de 300% -rally van Bitcoin in 2020 en de prijs is de afgelopen drie weken meer dan verdubbeld. Deze trend zou in 2021 kunnen toenemen naarmate de koopkracht van de dollar blijft afnemen.

Zelfs JPMorgan Chase heeft erkend dat Bitcoin marktaandeel wint van goud, het traditionele bezit. Vrijdag was één Bitcoin meer dan 22 ounces goud waard, wat een nieuw record ooit vertegenwoordigt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN