Bitcoin koers

Bill Miller: Bitcoin zal minder volatiel worden als de prijs blijft stijgen

De welbekende Wall Street-investeerder Bill Miller heeft zich opnieuw uitgelaten over de nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC). Hij gaf namelijk gisteren in een interview met CNBC aan dat “Bitcoin steeds minder riskant wordt naarmate de prijs blijft stijgen.” Hij ging verder met het te vergelijken met aandelen, waar het tegenovergestelde vaak waar is.

Miller bleef Bitcoin omschrijven als “een vraag-en-aanbod-verhaal” met ongeveer 900 BTC’s die elke dag worden gecreëerd en een zwerm particuliere en institutionele beleggers die enorme hoeveelheden van het beschikbare aanbod oprapen.

Sommige van die grote investeringen zijn afkomstig van bedrijven als MicroStrategy, dat meer dan 70.000 BTC heeft opgehaald en nog steeds plannen heeft om meer te kopen, en de in Londen gevestigde vermogensbeheerder Ruffer Investment, die tegen het einde van 2020 $740 miljoen in Bitcoin heeft geïnvesteerd.

Daarnaast hebben betalingsbedrijven zoals Square en PayPal ook een leidende rol ingenomen om retailkapitaal naar Bitcoin te krijgen. In Q3 2020 rapporteerde Square bijvoorbeeld een record van $1 miljard aan Bitcoin-inkomsten via zijn Cash App. PayPal, na de aankondiging om Bitcoin en andere cryptocurrencies te ondersteunen, verwijderde prompt zijn wachtlijst voor de service minder dan een maand later, daarbij verwijzend naar een overweldigende vraag.

Als je de volatiliteit niet kan verdragen, dan moet je het niet bezitten

Hij ging tevens dieper in op de volatiliteit van de Bitcoin koers. Hij zei het volgende:

“Voor die mensen die wachten op correctie, die hebben ze in het eerste kwartaal van vorig jaar gekregen. Je had in het eerste kwartaal Bitcoin kunnen kopen voor $4.000.”

Maar temidden van de meer dan 300% rally van de Bitcoin koers in 2020, uitgebreid met een extra winst van 40% in 2021, zei Miller dat de prijs van dit rendement de volatiliteit van het actief is:

“Je moet verwachten dat het heel, heel vluchtig zal zijn. Als je de vluchtigheid niet kunt verdragen, zou je het waarschijnlijk niet moeten bezitten. Maar de vluchtigheid is de prijs die je betaalt voor de prestaties.”

Toch zei Miller eerder deze week dat hij denkt dat de markten de waardepropositie van Bitcoin te laag prijzen als een potentiële inflatiehedge, en noemt het contant geld ‘rattengif’, een term die Warren Buffett beroemd toepaste op Bitcoin met een volledig tegenovergestelde ondertoon.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN