Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers breekt $41.000 na turbulente nacht

Zoals jullie allemaal vast wel gezien hebben, heeft de Bitcoin koers weer een belangrijk psychologisch niveau doorbroken. De nummer één cryptocurrency van dit moment wist namelijk, na een vrij turbulente nacht, de $40.000-grens weer te doorbreken en wist zelfs $41.478 aan te tikken. Op het moment van schrijven staat de koers weer op ongeveer $41.330, wat een stijging van ongeveer 9,5% is in de afgelopen 24 uur.

Turbulente nacht voor Bitcoin

Bron: TradingView

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, heeft de Bitcoin koers een wilde nacht gehad. Gisteravond brak BTC voor de eerste keer $40.000 om een ​​hoogtepunt te bereiken van ongeveer $ 40.400. Binnen hetzelfde uur zakte de prijs echter naar een dieptepunt van $36.338, wat een daling is van meer dan $4.000 in minder dan een uur.

De volatiliteit was echter niet over. Bij de volgende uurlijkse candle steeg de prijs alweer en sloot hij op $39.100. Daarna zagen we weer een dip naar $36.618, die erg snel weer werd opgekocht en sindsdien zijn we alleen maar weer omhoog gegaan.

Als gevolg van deze volatiliteit werd er in totaal $1,45 miljard (zowel long- als shortposities) in minder dan een dag geliquideerd. Alleen al het afgelopen uur werd er $100 miljoen aan positief geliquideerd.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1xBit-horizontal-white-3.jpg

Fundamentals van Bitcoin

Winsten uit risicovollere activa kwamen naar voren nadat de Democraten deze week in Georgië belangrijke zetels hadden gewonnen bij de verkiezingen van de Senaat. De overwinningen gaven de blauwe politieke partij de controle over beide congreshuizen. Voor investeerders betekent dit een toename van fiscale stimuleringsmaatregelen om Amerikanen te helpen tijdens de economische nasleep van de coronaviruspandemie.

Adam Kurpiel, hoofd tarievenstrategie bij Société Générale, zei het volgende:

“Dit is waarschijnlijk het beste nieuws voor de economie sinds de goedkeuring van vaccins.”

Ondertussen beoordeelden investeerders ook de kleinere politieke onzekerheid nadat president Donald Trump ermee had ingestemd om de bevoegdheden “ordelijk” over te dragen aan zijn opvolger Joe Biden. De heer Biden zal op 20 januari de eed afleggen als de 46e president van de VS.

Bitcoin-analisten hebben voorspeld dat de grotere stimuleringsmaatregelen van Biden, naast de economische groei, de inflatie zou kunnen inluiden. Ze hebben de cryptocurrency geprojecteerd als een anti-inflatie-middel die hoger zou stijgen naarmate de Amerikaanse dollar na verloop van tijd zijn koopkracht verliest. De onafhankelijke marktanalist Elixium zei het volgende hierover:

“Nu Trump heeft toegegeven, kunnen we verwachten dat COVID lockdowns in de VS veel erger zullen worden, net zoals ze de afgelopen dagen in Europa hebben gedaan. De Biden [administratie] zal zeer serieuze pogingen doen om plaatsen als Texas en Florida in volledige lockdown te krijgen. Bullish voor Bitcoin, Bearish voor USD.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN