XRP koers

XRP koers stijgt flink, echter verwachten grote handelaren toch een daling

XRP is vandaag de op één na best presterende munt op de markt, waarbij de cryptocurrenct in de afgelopen 24 uur met meer dan 47% gestegen is tot een prijsniveau van $0,3555. In feite heeft de eerder genoemde stijging de maandelijkse verliezen van de cryptocurrency teruggebracht tot 53% (van meer dan 75%).

Deze ontwikkeling kwam op een geschikt moment, aangezien de munt het moeilijk had vanwege de SEC-rechtzaak tegen Ripple. De grotere cryptomarkt heeft de afgelopen maanden vooral de vruchten geplukt van de bullish rally van Bitcoin. Tot voor kort was XRP echter één van de weinige cryptocurrencies die de boot leek te missen.

Het sentiment onder XRP-houders is echter de afgelopen 24 uur weer omgeslagen. Zo onthulde crypto-analyseplatform Swarm dat het in de afgelopen 24 uur meer dan 11.473 vermeldingen ontving op Twitter. Interessant is dat sommige XRP-houders zelfs aangeven dat zij denken dat de munt de komende tijd met meer dan 500% zou gaan stijgen.

Wat ook interessant is, is dat ondanks het feit dat veel crypto-exchanges XRP hebben geschrapt na de juridische problemen van Ripple, het 24-uursvolume voor XRP ook met 97% gestegen is tot $10,3 miljard.

De prijsstijging in kwestie heeft mogelijk iets te maken met wat veel handelaren “het begin van een institutioneel aangewakkerd alt-seizoen” noemen, waarbij LINK, MKR en NEO ook dubbelcijferige procentuele winsten boeken, samen met XRP.

Hoewel dit alles gezien kan worden als bullish, suggereren andere gegevens van het crypto-trading analyseplatform ViewBase dat Binance Whales minder positief zijn over de korte termijn toekomst van de cryptocurrency. Zo is te zien dat het overgrote deel van de grote spelers een netto shortpositie heeft ingenomen op XRP.

Of de winst van XRP in de afgelopen 48 uur al dan niet van korte duur zal zijn, valt nog te bezien. Het kan echter wel zo zijn dat veel overgebleven XRP-houders besluiten om hun verliezen te minimaliseren en besluiten hun winsten te nemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN