Mike Novogratz

Mike Novogratz: Stimuleringscheques zullen worden uitgeven aan Bitcoin en aandelen

Na de lange strijd over de vraag of Amerikaanse burgers hun stimuleringscheques van $2000 zullen krijgen om hen te helpen de economische gevolgen van de COVID-19-pandemie te doorstaan, heeft de bekende Bitcoin-bull Mike Novogratz aangegeven welke gevolgen dit kan hebben op de crypto-/aandelenmarkt.

De CEO van Galaxy Digital sprak gisteren met CNBC Squawk Box te midden van het surrealistische beeld van een Wall Street die kennelijk niet onder de indruk was van de commotie in het Capitool, of zoals Fox News het gisteren benoemde:

“De markten stijgen als demonstranten de stemming op het kiescollege verstoren.”

Een nieuwe ronde van stimuleringscontroles van elk $2.000, onlangs goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden, zou vanuit het perspectief van Novogratz verder goed nieuws kunnen zijn voor de markten. Met de Senaat nu omgedraaid na de run-off in Georgia, merkte hij op dat:

“Veel van die stimulans zullen hun weg vinden naar de markten. Zeker, als het in de handen van jonge mensen komt, gaan ze rechtstreeks naar hun Robinhood-accounts. Een van de meest unieke dingen van de vorige keer was te zien hoeveel mensen Bitcoin met de exacte hoeveelheid stimulus.”

“De markt voelt dat allemaal aan,” voegde Novogratz eraan toe. Hoewel veel werkende Amerikanen blijven worstelen met de economische turbulentie en de onzekerheid over banen die tijdens de crisis van 2020 zijn verergerd, er toch een bullish sentiment is onder handelaars:

“Er is overal speculatieve overmaat, als je kijkt naar het aantal opties dat in aandelen als Tesla wordt gekocht, dan loopt het tot waanzin. Deze ontkoppeling zal echter op een gegeven moment waarschijnlijk tot problemen leiden – zelfs voor degenen die in de crisis geld verdienen. Je moet op de barsten letten. Op een dag worden we wakker en zullen de markten omkeren, en dan gaan ze hard achteruit. Ik weet gewoon niet wanneer dat zal gebeuren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN