Bitcoin koers analyse

CryptoCoinTalk: Hoe ver kan de Bitcoin koers nog stijgen?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers dendert als een trein door. De ene na de andere recordhoogte wordt bereikt. Fun fact: De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven bijna $11.000 hoger dan tijdens de jaarwisseling een week geleden. We tikken momenteel bijna de $40.000 per Bitcoin aan. We gaan vandaag weer kijken naar hoe de Bitcoin koers ervoor staat.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Het beeld op de weekgrafiek blijft hetzelfde. De Bitcoin koers is enorm sterk aan het trenden en laat vooralsnog geen enkele afname in momentum zien. We zien het maar al te vaak gebeuren dat mensen dit proberen te shorten. Doe dat absoluut niet! Tegen sterk momentum in traden is zeer onverstandig, vooral als je dat op de gok doet en zonder confirmatie. We naderen momenteel het fibonacci extensielevel op $42.262. Hier zouden we mogelijk wat resistance kunnen ondervinden. Uiteraard biedt dit geen sterke houvast, omdat we nog nooit eerder in dit prijsgebied hebben bewogen. Mochten we vanaf hier een pullback gaan zien is het prijsgebied rond de $20.000 het enige interessante gebied om te kijken naar een instap, puur gebaseerd op het weekgrafiek perspectief.

Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is te zien dat we gedurende de uptrend meerdere consolidatieperiodes hebben gevormd. Zowel consolidatieperiodes als consolidatie candles vormen support zodra het momentum kantelt en de prijs de weg naar beneden inzet. Op de chart zijn de consolidatieperiodes omcirkeld. Het betreft 3 verschillende prijsgebieden:

  • $33.112-$32.000
  • $24.307-$21.815
  • $20.000-$16.188

Dit zijn de prijsgebieden waar wij kijken voor eventuele long posities. Hoe hoger in de impuls je instapt, hoe groter het risico. Hoe lager je instapt hoe lager het risico, maar hoe groter de kans dat je orders mogelijk niet gevuld worden. Dit is dus een afweging die jij zelf het beste kan bepalen.

Bron: TradingView

1-uur-grafiek Bitcoin koers

Als we op de lage timeframes gaan kijken zien we nog een mogelijk instapmoment. Je zou een entry kunnen nemen op de retest van de range high in combinatie met de 1-uur-support zone rond de $35.238-$34.833. Houd er wel rekening mee dat dit risicovol is!

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, nog altijd zijn we ontzettend bullish. Geen reden om bearish te worden. Maar zoals je wellicht gemerkt hebt, zijn we steeds harder omhoog aan het trenden. De kans dat er een zogenaamde blow off top kan ontstaan wordt steeds groter. Wees dus voorzichtig en vergeet niet af en toe winsten te nemen!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN