Bitcoin Nieuws

Wall Street-investeerder Bill Miller denkt dat Bitcoin contant geld zou kunnen vervangen

De bekende Wall Street-investeerder Bill Miller, wiens beleggingsfonds in 2020 de S&P 500 voor het tweede jaar op rij versloeg, heeft zich uitgelaten over de nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC). Hij gaf aan dat hij denkt dat Bitcoin contant geld zou kunnen vervangen en dat markten het inflatierisico te laag inschatten. Hij zei het volgende in de Q4 marktnieuwsbrief:

“Tot slot een paar gedachten over Bitcoin, de best presterende activacategorie in 2020. Op dit moment wordt verhandeld voor meer dan $31.000, een stijging van meer dan 50% sinds half december. Het heeft de afgelopen 1, 3, 5 en 10 jaar beter gepresteerd dan alle belangrijke activaklassen. De marktkapitalisatie is groter dan die van JPMorgan en groter dan Berkshire Hathaway en toch bevindt het zich nog in een zeer vroege fase van de acceptatiecyclus.”

Hij ging verder met:

“Bitcoin kan in dit stadium het beste worden beschouwd als digitaal goud, maar heeft toch veel voordelen ten opzichte van het gele metaal. Als de inflatie toeneemt, of zelfs niet, en meer bedrijven besluiten om een ​​klein deel van hun kassaldi te diversifiëren naar Bitcoin in plaats van contant geld, dan zou het kunnen druppelen in Bitcoin en een stortvloed kunnen worden.”

Hij sloot af met:

“Warren Buffett noemde de beroemde Bitcoin rattengif. Misschien heeft hij gelijk. Bitcoin zou rattengif kunnen zijn, en de rat zou contant [geld] kunnen zijn.”

De legendarische belegger Buffett noemde Bitcoin in 2018 “waarschijnlijk rattengif in het kwadraat” en bestempelde het als een gokinstrument. Verschillende beursgenoteerde bedrijven zoals MicroStrategy en Square hebben hun contanten in de tweede helft van 2020 echter gediversifieerd naar Bitcoin, wat de aantrekkingskracht ervan als waardeopslag heeft verstevigd.

Bitcoin is de afgelopen drie maanden met meer dan 160% gestegen en steeg vandaag naar recordhoogtes van meer dan $35.000. De marktkapitalisatie van de cryptocurrency bedraagt ​​nu $670 miljard, meer dan Berkshire Hathaway, het bedrijf van de eerder genoemde Warren Buffett.

Tot dusverre zijn de kosten van levensonderhoud in de Verenigde Staten ver onder de 2% inflatiedoelstelling van de Federal Reserve gebleven, ondanks de massale stimuleringsmaatregelen van de centrale bank om de door het coronavirus veroorzaakte vertraging tegen te gaan. Miller gelooft echter dat de markt waarschijnlijk “de risico’s van inflatie onderschat”.

“De spaarrentes zijn ongewoon hoog en naarmate de economie in de tweede helft van het jaar ‘normaler’ wordt, is het waarschijnlijk dat de consumptie zal versnellen en daarmee de geldsnelheid. Veel liquiditeit en een toenemende geldsnelheid kunnen de inflatie snel opwaarts onder druk zetten.”

De cryptogemeenschap is er sterk van overtuigd dat Bitcoin een betere inflatiehedge is dan goud, en de cryptocurrency zou uiteindelijk de Amerikaanse dollar kunnen vervangen als de wereldwijde reservevaluta. Of en wanneer dit gaat gebeuren is echter iets wat we de toekomst uit zal moeten wijzen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN