Blockchain

Vitalik Buterin: Het potentieel van blockchain wordt nog steeds onderschat

Bitcoin is tegenwoordig weer helemaal in. Wie had tijdens de crash van de Bitcoin koers in maart 2020 nog gedacht dat de reguliere media in het afgelopen jaar meerdere artikelen zouden schrijven over het feit dat de koningsmunt een recordhoogte bereikt heeft.

Naast de nieuwe recordhoogtes van de nummer één cryptocurrency, is de adoptie van blockchain-technologie echter ook groter dan ooit, en volgens de medeoprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, is het argument vóór blockchain “onderschat”, en zal waarschijnlijk zelfs verder gaan dan veel experts uit de industrie beweren.

In een recente blogpost met een samenvatting van alle grote crypto-evenementen van 2020, merkte Buterin op dat blockchain op het moment van schrijven serieuze veranderingen ondergaat en nu het reguliere territorium betreedt. Hij gaf aan dat het al is overgenomen door veel grote bedrijven en industrieën, en dat dit slechts het topje van de ijsberg is voor ‘s werelds nieuwste vorm van digitale technologie. Hij zei het volgende:

“Een van de meer onderschatte bull-cases voor cryptocurrency die ik altijd heb geloofd, is simpelweg het feit dat goud zwak is, de jongere generaties beseffen dat het zwak is en dat $9 biljoen ergens heen moet.

Blockchains en cryptocurrencies zijn goed voorbereid om een ​​belangrijke rol te spelen, echter is dit om redenen die veel complexer zijn dan veel mensen denken en die evenveel te maken hebben met culturele krachten als met financiële zaken. Openbare blockchain-oplossingen [zullen] stilletjes vooruit blijven gaan en daadwerkelijke acceptatie krijgen.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1xBit-horizontal-white-3.jpg

Voor het grootste deel lijkt Buterin een redelijk punt te hebben als hij goud noemt, hoewel het misschien een beetje overdreven is om het “zwak” te noemen. Goud heeft, net als BTC, een sterk jaar achter de rug in 2020, waarbij het nieuwe hoogtepunten bereikte en grotendeels nog steeds wordt beschouwd als een waardeopslag en een hedge-instrument tegen economische strijd.

Waar dingen echter echt veranderen, is dat Bitcoin nu deze reputatie deelt. Door de coronaviruspandemie zijn veel mensen Bitcoin niet alleen als een speculatief bezit gaan zien, maar ook als een mogelijkheid om hun rijkdom te beschermen.

Uiteraard is het actief nog heel volatiel, maar Bitcoin is veel meer dan iets dat je van de ene op de andere dag rijk zou kunnen maken. Nu is het een soort veiligheidsdeken, en als gevolg daarvan zijn er dit jaar meer portemonnees geopend dan ooit in de afgelopen drie jaar. Bovendien lijken vele anderen de woorden van Buterin te herhalen en beweren dat blockchain de golf van de toekomst aan het worden is. Zo gaf Fred Wilson, een durfkapitalist, het volgende aan in een recente blog:

“Ik geloof dat regeringen op al deze economische uitdagingen zullen reageren door zonder terughoudendheid fiatgeld te blijven drukken. Dit zal investeerders ertoe aanzetten om kapitaal te blijven besteden aan nieuwe vormen van geld (crypto) en nieuwe manieren om innovatie te creëren en te financieren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN