Bitcoin koers

Instituties blijven Bitcoin kopen ondanks een prijs van meer dan $30.000

Er zijn maar weinig investeerders die een aantal maanden geleden hadden verwacht dat de Bitcoin (BTC) koers boven de $20.000 zou stijgen. De meesten hadden voorspeld dat de Bitcoin koers ergens in 2022 – 2023 de $30.000 zou bereiken. Daarom zullen velen waarschijnlijk verrast zijn toen de Bitcoin koers in slechts drie maanden tijd van circa $11.000 naar $34.800 steeg.

Na deze gigantische BTC rally verwachten analisten een scherpe correctie, echter zijn er momenteel geen fundamentele indicatoren die dit standpunt ondersteunen. Bitcoin vertoont momenteel weinig tekenen van zwakte en bulls lijken de koningsmunt op korte termijn langzaam verder omhoog te duwen.

Bitcoin kopen? Doe dat meteen hieronder!

Instituties blijven Bitcoin kopen

De CEO van CryptoQuant, Kim-Young Ju, heeft gezegd dat instituties en whales nog steeds Bitcoin blijven kopen ondanks de relatief hoge Bitcoin koers. Dit laat zien dat het vertrouwen in BTC groot is en we ons wellicht kunnen opmaken voor een verdere opwaartse beweging. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Ter info: de uitstroom van Coinbase op 2 januari bereikte een recordhoogte. Het lijkt erop dat instellingen BTC hebben gekocht toen de prijs hoger was dan 30k. De bullmarkt van BTC is nog niet voorbij.”

Bitcoin koers

Ook de CSO van Blockstream, Samson Mow, zei onlangs dat instituties Bitcoin blijven bijkopen, ongeacht de koersbewegingen. Mow gaf aan dat financiële entiteiten die in BTC investeren dit vaak doen voor honderden miljoenen dollars. Hij zei:

Institutionele beleggers besluiten niet om Bitcoin tegen een bepaalde prijs te kopen. Ze nemen de beslissing om een bepaald bedrag in dollars te kopen, meestal honderden miljoenen, en vervolgens kopen ze in de loop van tijd in, ongeacht prijsbewegingen.

Eerder dit jaar stelde Mow een lijst van institutionele beleggers samen die van plan zijn om Bitcoin in 2021 aan te schaffen. Hij stelde een lijst van instituties samen op basis van verschillende nieuwsartikelen. Deze lijst bestond uit instituties zoals One River, Guggenheim, SkyBridge, Ruffer en MassMutual. Sommige bedrijven hebben al BTC aangeschaft, variërend van $100 miljoen tot $750 miljoen.

Bitcoin

Slechts enkele dagen na de lancering van het nieuwe SkyBridge Bitcoin-fonds en de onthulling van de aankoop van $25 miljoen BTC, heeft SkyBridge aangegeven dat hun positie al is gegroeid tot $310 miljoen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN