Ripple

XRP koers kan dalen naar $0,17, volgens analist

Veel cryptocurrencies doen het de afgelopen tijd erg goed. Zo is de nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC), de afgelopen tijd flink op stoom en weet keer op keer records te verbreken. Deze positieve stijging is echter niet alleen beperkt gebleven tot Bitcoin, aangezien veel van de grotere cryptocurrencies meegelift hebben op het succes van de koningsmunt.

Het is echter wel opvallend dat de bekende cryptocurrency van Ripple, XRP, de afgelopen tijd in een neerwaartse spiraal zit. Dit is niet geheel verrassend, aangezien het de afgelopen tijd natuurlijk flink onder druk is komen te staan vanwege de aanklacht vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple en twee van zijn oprichters.

Door deze ontwikkelingen omtrent het bedrijf achter de cryptocurrency, is de munt van verschillende beurzen verwijderd en dit heeft weer een negatieve invloed gehad op de XRP koers. Momenteel staat de prijs van XRP op $0,22, wat een daling van ongeveer 3% is in de afgelopen 24 uur.

Er doen verschillende verhalen de ronde, waarbij de één beweert dat dit een ideaal koopmoment is, terwijl de ander aangeeft dat dit het einde is van XRP. Als we echter puur kijken naar de grafieken van de munt, ziet het er niet goed uit. Zo gaf de bekende analist Tibor Vrbovsky aan dat de XRP koers binnenkort zal gaan dalen naar $0,17, na het observeren van een bear flag-patroon in de charts.

XRP koers analyse – Tibor Vrbovsky

De cryptocurrency is gedaald vanaf de derde week van december 2020 en de prijs nam op 23 december een grote duik. De daling ging door totdat de XRP-prijs een oplopend parallel kanaal bereikte, wat een mogelijke bear flag aangeeft volgens de recente analyse van de TradingView-analist Tibor Vrbovsky.

Een bear flag is een bearish indicator waarbij de prijs een oplopend kanaal binnengaat na een voortdurende daling, en de prijs vervolgens naar beneden breekt vanaf het opwaartse kanaal en naar lagere ondersteuningen gaat.

Bron: Tibor Vrbovsky
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1xBit-horizontal-white-3.jpg

Deze prijsvoorspelling suggereert dat de cryptocurrency naar $0,17 zal dalen nadat deze onder dit up-channel breekt. Als we naar de RSI op deze chart kijken, kunnen we zien dat deze vlak bij het oversoldgebied is afgevlakt, hoewel deze nog steeds in de neutrale zone bij 33,5 staat. De technische indicator van de Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont ook twee sterke verkoopgolven, waarvan er volgens de analist waarschijnlijk een uit zal spelen.

Dit is natuurlijk geen goed nieuws voor de cryptocurrency, die in minder dan een maand tijd al met meer dan 70% gedaald is. Mocht dit scenario zich voordoen, dan is het maar de vraag hoelang het gaat duren voordat de koers zich weer gaat herstellen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN