Ethereum

Transactiekosten op Ethereum rijzen weer de pan uit, echter komt Optimistic Network met een oplossing

Het is alom bekend dat het netwerk van de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), problemen heeft met transactiekosten die de pan uit rijzen als het netwerk overbelast raakt. Nu de vraag naar Ethereum de laatste tijd flink gestegen is en het netwerk steeds drukken aan het worden is, hebben de transactiekosten op het netwerk weer een nieuwe all-time high bereikt, wat natuurlijk slecht nieuws is voor de gebruikers van Ethereum.

Nu is het echter zo dat er verschillende voorstellen geweest zijn om dit op te lossen. De meest bekende oplossing is EIP-1559. In het kort: het voorstel zal de manier veranderen waarop transactiekosten op het crypto-netwerk werken, waardoor de kosten voorspelbaarder worden terwijl ETH wordt geburned wanneer transacties worden verzonden. Indien geïmplementeerd, zal EIP-1559 schijnbaar de eerste grote wijziging in het vergoedingsmodel van de blockchain.

Er zijn echter ook andere oplossingen, zoals de layer-2 schaaloplossing van Optimistic PBC. Het bedrijf beweert dat het DeFi-teams kan helpen de gaskosten op het netwerk te verlagen en de gebruikerservaring te verbeteren. En goed nieuws, want het bedrijf gaat op 15 januari een testrun uitvoeren.

Het technologiebedrijf gaf tevens aan dat het zal gaan samenwerken met het populaire DeFi-protocol Synthetix om de proef uit te voeren. De twee zullen samenwerken om Synthetix-contracten over te zetten naar de Optimistic Virtual Machine (OVM) voor initiële implementatie en analyse. De OVM is compatibel met de Ethereum Virtual Machine (EVM), waardoor ontwikkelaars op Ethereum gebaseerde smart contracts kunnen porten.

Naast Synthetix hebben ook andere toonaangevende DeFi-projecten zoals Chainlink en Uniswap belangstelling getoond voor integratie met het Optimistic Network.

De aanstaande proefrun duurt naar verwachting twee maanden, waarna Optimism in maart 2021 een communityversie van het mainnet zal gaan uitbrengen. Goed nieuws dus, aangezien we allemaal profijt hebben van lagere transactiekosten op Ethereum.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN