Bitcoin games

Bitcoin geintegreerd in games zoals CS: GO door ZEBEDEE’s

De financiële wereld is de laatste tijd in de ban van Bitcoin (BTC). Het is echter zo dat er nog weinig real-world use-cases bestaan voor de koningsmunt, behalve fungeren als een opslag van waarde. Het is alleen zo dat het ook de meest praktische vorm van digitale waarde is die we hebben, aangezien het wereldwijd, interoperabel en programmeerbaar is. Dus, welke andere use-cases maakt Bitcoin mogelijk?

Het team van ZEBEDEE had een heel eenvoudig idee. De puurste vorm van mondiale, digitale economieën zijn videogames, maar ze missen een puur mondiale en digitale vorm van transactiewaarde. Dus waarom zou je niet een bestaand populair spel nemen en Bitcoin integreren als protocol voor waardeoverdracht? Dit is precies wat ze gedaan hebben.

Op 27 december 2020 heeft het team dit concept live gedemonstreerd op MintGox voor een online publiek van meer dan 5.000 kijkers. Ze hebben met succes Bitcoin geïntegreerd in Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO), een multiplayer first-person shooter-videogame met 28 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. En daarmee was het de eerste openbare onthulling van ZEBEDEE’s nieuwste product, Infuse, dat Bitcoin naar ‘s werelds populairste spellen zal brengen.

Je kan de live stream overigens hier terug zien!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1xBit-horizontal-white-3.jpg

In deze eenvoudige integratie betalen spelers een Bitcoin-factuur om zichzelf in te zetten in een prijzenpot van een wedstrijd en vervolgens te vechten om aan het einde van het spel het leeuwendeel van de pot te winnen. Hierdoor speel je niet alleen om een leuke score te behalen of een nieuwe rang te behalen, maar je speelt nu ook om echt geld te verdienen. Het bedrijf zei het volgende hierover:

“Er is een sterk historisch precedent dat beweert dat waardeoverdracht altijd een integraal onderdeel is geweest van wat games leuk maakt om te spelen, maar waar games zijn geëvolueerd naar het digitale tijdperk, is het medium van waardeoverdracht tussen spelers dat niet. Dit laat een enorm gat achter in de moderne game-ervaring.

Waardeoverdracht was daarom beperkt tot in-app aankopen, loot boxes, in game-advertenties enz. Die aantoonbaar een nadelig effect hadden op de gameplay. Met Bitcoin en het Lightning Network hebben we nu een wereldwijde valuta die zowel peer-to-peer als interoperabel is tussen games.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN