Bitcoin Update

Bitcoin koers daalde kortstondig onder $30.000, maar wat nu?

De Bitcoin koers is vandaag onder de $30.000 gevallen, waardoor ‘s werelds grootste cryptocurrency binnen enkele uren $50 miljard aan marktkapitalisatie verloor. Wat verder opviel is dat een anonieme Bitcoin-gebruiker, net voor de crash, 9.156 BTC ter waarde van bijna $300 miljoen overgemaakt heeft naar een onbekende portemonnee.

Volgens de details van Whale Alert, een blockchain-tracker en analysesysteem, heeft een niet-geïdentificeerde cryptohouder 9.156 Bitcoin verplaatst op maandag 4 januari 2021 06:59:39 UTC, nauwelijks een uur voor de recente dip in de cryptocurrency-markt.

De Bitcoin-gebruiker heeft het bedrag overgeschreven naar een onbekende portemonnee en is sindsdien niet meer uitgegeven. Vergelijkbare transacties werden eerder vandaag door Whale Alert gemeld toen anonieme cryptocurrency-gebruikers respectievelijk 4.000 Bitcoin en 2.000 Bitcoin overbrachten in twee afzonderlijke transacties. De laatste transactie werd naar de beurs bitFlyer gestuurd, wat wellicht duidt op het feit dat de gebruiker zich klaarmaakte om te verkopen.

De volatiliteit op de cryptomarkt is aanzienlijk toegenomen sinds het begin van 2021, de prijs van Bitcoin sprong zondag boven de $34.000 en boekte een enorme winst om een ​​ongekend hoog niveau te bereiken. Eerder deze dag meldde wij ook dat de Ethereum koers de grens van $1.162 overschreed, wat een stijging van meer dan 30% is in de afgelopen 24 uur.

Korte Bitcoin koers analyse

De prijs van Bitcoin daalde maandag onder $30.000 nadat de recente correctie een uitverkoop van $70 miljard op de cryptomarkt veroorzaakte. Bitcoin handelt momenteel weer boven $30.000, echter staat Ethereum daarentegen momenteel weer onder de $1.000, een aanzienlijke daling van $1.150. De grote vraag is echter waar de Bitcoin koers nu heen gaat. Gelukkig heeft Daan van Benelux Crypto ons voorzien van zijn visie. Hij zei het volgende:

“Gisteren gaven we aan dat indien we onder de bovenste trendline vallen, wij een dumpje verwachten en vanochtend heeft deze dump plaatsgevonden, zelfs tot 28.000 USDT. We zien dat we wel een zeer stevige bounce vanaf dat gebied hebben gemaakt en we terug in de eerder getekende parallel channel hebben gemaakt.

Voor nu is het erg lastig om te zeggen wat de volgende move zou kunnen zijn. Wel zouden we de fib 0.618 gebied (29.000 zone) het zien houden! Zolang er geen 4hr close daaronder plaatsvindt zijn we nog steeds bullish voor de short-term.”

Bron: TradingView

Volgens de analyse van Benelux Crypto is het dus van belang om de grens van $29.000 te behouden. Gelukkig heeft de Bitcoin koers weer de $30.000 overschreden en staat nu zelfs alweer op $31.250. Dit snelle herstel wijst op het feit dat de vraag naar Bitcoin onveranderd gebleven is en dat de verkooporders snel opgekocht zijn door de bulls.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Check dan het Telegram kanaal van Benelux Crypto: https://t.me/beneluxcrypto.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN