Dogecoin stijgt met meer dan 115% en kan dit jaar aanzienlijk verder stijgen

De munt Dogecoin, die als grap is gemaakt, is gisteren met meer dan 115% gestegen en heeft nu een marktkapitalisatie van circa $1,3 miljard. Het is nog maar de vraag waarom Dogecoin zo gigantisch is gestegen. Op het moment van schrijven beweegt de Dogecoin koers rond de $0.012.

De munt heeft in 2020 vaker in de schijnwerpers gestaan. Zo heeft de wereldberoemde miljardair en CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, meerdere keren over Dogecoin getweet waardoor de prijs direct met 20% steeg. Ook ging er een TikTok video viral waarin gebruikers aanmoedigden om in Dogecoin te investeren.


In de historie hebben we gezien, dat wanneer de prijs van Dogecoin aanzienlijk stijgt, dit vaak gepaard gaat met het moment waarop het altcoin-seizoen op het punt staat te beginnen. Dit keer zal de tijd moeten uitwijzen of dit weer het geval is.

Dogecoin kan aanzienlijke stijging tegemoet zien

Trading View-analist Shansungli beweert dat Dogecoin op de lange termijn richting de $0,15 kan stijgen. In de onderstaande grafiek die hij tekende zien we dat Dogecoin in de loop van 2019 en 2020 geen aanzienlijke stijging heeft gezien. Toch ziet de analist voor 2021 een mooi jaar tegemoet voor Dogecoin en volgens zijn voorspelling kunnen we in december richting de $0.15 stijgen.

Dogecoin

Dogecoin is in 2013 opgericht door ontwikkelaars Jackson Palmer en Billy Markus, met als doel om Bitcoin voor de gek te houden. De munt is sindsdien enorm populair geworden en momenteel op grote crypto exchanges beschikbaar. Dogecoin staat momenteel in de top 30 van cryptocurrencies in termen van marktkapitalisatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!