DeFi

DeFi markt bereikt nieuw record, investeerders zetten $16 miljard vast!

2020 is een interessant jaar geweest voor de cryptocurrency markt. De groei was enorm en de marktkapitalisatie steeg van $340 miljard in januari 2020 naar een nieuw record van $764 miljard in december 2020. De Bitcoin koers had hier een enorm aandeel in, omdat het record na record verbrak en uiteindelijk tot circa $30.000 steeg.

Naast de groei van de cryptocurrency markt hebben we ook de gedecentraliseerde financiering (DeFi) markt aanzienlijk zien groeien. Gegevens van Defi Pulse laten zien dat er op dit moment meer dan $16 miljard aan totale waarde vastzit in DeFi protocollen, een stijging van meer dan 2.500% sinds maart 2020.

Top 5 DeFi projecten

De DeFi industrie groeide vorig jaar in een rap tempo en er werden miljarden dollars geïnvesteerd in DeFi projecten. De top 5 DeFi protocollen hebben we voor jullie op een rijtje gezet:

  1. Maker
  2. Aave
  3. Compound
  4. Uniswap
  5. Synthetix
DeFi

Gezamenlijk zit er meer dan $10 miljard dollar opgesloten in de top 5 protocollen van dit moment.

Vorig jaar rond deze periode zat er circa $689 miljoen opgesloten in DeFi protocollen. In vergelijking met dit jaar is dit een stijging van meer dan 2000%.

Een van de redenen waarom deze projecten zo interessant zijn, is omdat investeerders op een gemakkelijke manier aanzienlijk veel geld kunnen verdienen. Dit doen ze via yield farming, een manier waarop investeerders hun cryptocurrencies kunnen vastzetten en als tegenprestatie een vaste of variabele rente kunnen verdienen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN