Bitcoin koers

JPMorgan geeft aan dat Bitcoin momenteel “overbought” is

De strategen van de bekende Amerikaanse bank JPMorgan Chase hebben volgens een recent rapport van Bloomberg aangegeven dat Bitcoin (BTC) al sinds $24.000 “overbought” is. Volgens deze bankanalisten moet Bitcoin een grootschalige instroom blijven hebben, zoals het de afgelopen tijd heeft gezien, wil de munt geen prijscorrectie ondergaan.

De strategen merkten ook op dat Grayscale, dat momenteel meer dan $13 miljard aan beheerd vermogen bezit, een maandelijkse instroom heeft van $1 miljard. Ze voegden er verder aan toe dat ze vanwege deze omvang van hun instroom geen nieuwe positie zouden verwelkomen die zou leiden tot een aanhoudende negatieve prijs.

De strategen waren ook van mening dat de interesse in de munt door institutionele beleggers ook een cruciale rol speelt in de opkomst van het digitale activum. Het is echter wel zo dat, volgens Cointelegraph, institutionele beleggers hun crypto-activa meestal via OTC-diensten kopen, waardoor al het beschikbare aanbod wordt opgezogen.

Bitcoin’s stijging is slecht voor goud

Volgens de kwantitatieve strateeg van de bank, Nikolaos Panigirtzoglou, zijn de Bitcoin-fondsen enorm gegroeid terwijl de goudfondsen zijn gedaald. Deze run zal naar verwachting doorgaan, aangezien meer instellingen zouden willen blijven investeren in cryptocurrency.

De mening van de bank is een van de minderheden die gelooft dat de crypto-industrie een levensvatbare beleggingscategorie aan het worden is. De trend vormt de komende jaren echter een probleem voor bulls op de edelmetaalmarkten als investeerders, zelfs een klein deel, van hun allocaties verplaatsen van goud naar cryptocurrencies. De strategen zeiden het volgende:

“De adoptie van Bitcoin door institutionele investeerders is nog maar net begonnen, terwijl de acceptatie van Bitcoin door institutionele investeerders vergevorderd is.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN