XRP koers

eToro USA heeft ook besloten om XRP te verwijderen uit hun aanbod

De lijst van beurzen die besloten hebben om de cryptocurrency van het blockchainbedrijf Ripple, XRP, te verwijderen uit hun aanbod is steeds langer aan het worden. Zo werd bekend dat Coinbase, Binance.US, Bitstamp, etc. allemaal besloten hebben om uit voorzorg de munt te verwijderen uit hun handelsaanbod. Nu is echter ook bekend geworden dat de crypto-vriendelijke beurs eToro USA ook besloten heeft om de handel in XRP per 3 januari op te schorten.

De beslissing komt in het licht van de recente rechtszaak die is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple. De SEC beschouwt XRP als een effect en heeft beweerd dat Ripple en twee van zijn leidinggevenden – CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen – miljarden dollars hebben opgehaald via een doorlopend niet-geregistreerd effectenaanbod van XRP. Beide partijen in de zaak zullen op 22 februari inbellen voor een eerste pre-trail hoorzitting.

Als gevolg hiervan hebben eToro USA klanten tot 24 januari de tijd om hun bestaande XRP-bezit te verkopen. Na die datum kunnen ze nog steeds hun XRP op vasthouden of overzetten naar een eToro-portemonnee. Klanten kunnen XRP ook vanuit hun eToro-portemonnee overzetten naar elk extern portefeuilleadres.

Het mag duidelijk zijn dat de beperkingen alleen van toepassing zijn op eToro’s klanten uit de Verenigde Staten en dat dit geen effect heeft op de wereldwijde klanten van de beurs.

De lijst van beurzen die de munt hebben verwijderd uit hun aanbod wordt echter, zoals gezegd, steeds langer. Zo hebben de volgende beurzen al besloten om het actief niet meer aan te bieden:

 • Coinbase
 • Binance.US
 • Crypto.com
 • OKCoin
 • Ziglu
 • Wirex
 • Bittrex
 • Swipe Wallet
 • Crosstower
 • Beaxy
 • OSL
 • Jump Trading
 • Galaxy Digital
 • Bitwise

Dit is natuurlijk slecht nieuws voor de mensen die in XRP hebben geïnvesteerd. De XRP koers is dan ook de afgelopen tijd flink gedaald van een hoogtepunt van $0,63 naar de huidige koers van $0,22. Daarnaast rijst de vraag hoe ver de munt nog verder kan dalen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN