Binance Nieuws

Binance US gaat XRP verwijderen

Binance US heeft bekendgemaakt dat het XRP gaat verwijderen. De ontwikkeling kwam niet als een verrassing, aangezien verschillende cryptocurrency exchanges eerder al aankondigden dat ze zijn begonnen met het verwijderen van XRP op hun platform.

Coinbase, Bittrex en Bitstamp hebben eerder vergelijkbare stappen ondernomen, echter waren zij niet de enige cryptocurrency exchanges. Kort nadat het nieuws van de rechtszaak naar buiten kwam, kondigden ook OSL, Beaxy en CrossTower de opschorting van alle XRP-handelsdiensten aan.

De rechtszaak gaat over het feit dat Ripple, naar verluidt, ongeregistreerde effecten zou verkopen in de vorm van de eigen cryptocurrency van het bedrijf XRP. Op 22 februari heeft de Amerikaanse rechtbank het vooronderzoek van de rechtszaak vastgesteld die is aangespannen door de SEC.

Het voorproces is een conferentie voorafgaand aan het eigenlijke proces dat door de rechtbank is ingepland om de kwesties van de zaak te bespreken. Volgens het officiële gerechtsdocument moeten alle partijen op 22 februari 2021 een telefonisch gesprek bijwonen vanwege de coronapandemie.

Een verklaring vrijgegeven door de cryptocurrency exchange luidde als volgt:

“Met ingang van woensdag 13 januari 2021 om 10.00 uur EST wordt XRP verwijderd uit Binance.US. XRP-handel en stortingen worden opgeschort. Binance.US-gebruikers kunnen vanaf 13 januari 2021 om 10.00 uur EST geen XRP storten. XRP-opnames worden op dit moment niet beïnvloed.”

Coinbase verwijdert XRP en is aangeklaagd door een klant

Sinds de aankondiging dat Coinbase XRP gaat verwijderen, is er echter een interessante wending gekomen in de zaak. Het is namelijk zo dat een klant van Coinbase een class action-rechtszaak heeft ingediend tegen de beurs.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN