India banken crypto

Eerste fysieke cryptobank zal geopend worden in India

Ondanks de onzekerheid omtrent regelgeving, wint de cryptocurrency-markt in India nog steeds aan populariteit. Het is zelfs zo dat Unicas, een joint venture tussen de financiële dienstverleners Cahsaa en United Multistate Credit Cooperative Society, eerder deze week de lancering aan van ‘s werelds eerste fysieke cryptobank in de Indiase stad Jaipur aangekondigd heeft.

In een officiële aankondiging zei Cashaa dat Unicas de eerste cryptobank ter wereld is die een fysiek filiaal opent. De nieuw gelanceerde cryptobank biedt dezelfde diensten als een traditionele bank, waaronder het kopen en verkopen van cryptocurrency-activa en de uitgifte van leningen tegen digitale activa. Cashaa zei het volgende hierover:

“Onze joint venture Unicas zal bankdiensten leveren voor zowel fiat- als crypto-activa. Diensten omvatten spaarrekeningen, crypto-uitwisseling, cryptoleningen en betaalpassen om crypto uit te geven. Gebruikers kunnen een onmiddellijke lening digitaal ontvangen door crypto-activa in de Unicas-portemonnee te storten en de equivalente waarde van INR op hun kaart of bankrekening te vragen.”

Cashaa zei tevens dat Unicas van plan is om zijn diensten tegen januari 2021 uit te breiden naar 14 vestigingen, en het bedrijf is van plan om de uitbreiding van Unicas zodanig te versnellen dat het tegen eind 2022 100 vestigingen geopend heeft. Kumar Gaurav, CEO en oprichter van Cashaa, zei het volgende in een reactie op de aankondiging:

“Als we van plan zijn om verder te gaan met het doel van digitaal India, kunnen we niet aarzelen om nieuwe technologieën toe te passen en innovatieve manieren te vinden om het naar Tier 1 en Tier 2 steden in India te brengen. Naast bankieren zal Unicas informatie en begeleiding bieden over het gemak en de veiligheid die blockchain-technologie biedt.”

Het bedrijf is van plan om te profiteren van de stijgende markt voor cryptocurrency in India met een ambitieus plan om in het eerste kwartaal van 2021 meer dan 25.000 klanten aan boord te krijgen. Cashaa werkte samen met de United Multistate Credit Cooperative Society om de regelgevende licenties en de algehele bankinfrastructuur van United te gebruiken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN