Bitcoin Nieuws

Grote instellingen bezitten ruim $30 miljard aan Bitcoin

Het is geen geheim meer dat veel grote instellingen dit jaar besloten hebben om in Bitcoin (BTC) te investeren. Zo hebben verschillende grote bedrijven zoals MicroStrategy, Mass Mutual, Ruffer Investment Company, etc. besloten om een deel van hun schatkistreserves in de koningsmunt te stoppen. Er is zelfs duidelijk geworden dat al deze bedrijven bij elkaar nu in totaal ongeveer 1,15 miljoen BTC in hun schatkist hebben, wat meer is dan $30 miljard.

De cijfers, vrijgegeven door Bitcoin Treasuries, laten zien dat 29 bedrijven 5,48% van het totale aanbod van Bitcoin in hun schatkisten bezitten. Van alle vermelde bedrijven bezit het Amerikaanse business intelligence-bedrijf MicroStrategy de meeste Bitcoin. Het heeft nu meer dan 70.000 BTC (of $1,8 miljard).

Dit komt voornamelijk omdat de CEO, Michael Saylor, nu een Bitcoin-evangelist is die gelooft dat de activa beter is dan goud. Dit terwijl hij in het verleden helemaal geen goed woord over had voor de nummer één cryptocurrency.

Op 21 december besloot het bedrijf zijn tweede grote aankoop van Bitcoin te doen. Het investeerde $650 miljoen in de koningsmunt. Dit leverde het bedrijf echter geen windeieren op, aangezien dit vandaag de dag meer dan $750 miljoen waard is.

Andere beursgenoteerde bedrijven op de lijst met serieuze Bitcoin-bags zijn onder meer investeringsmaatschappij Galaxy Digital, met $448 miljoen; betalingsbedrijf Square, met meer dan $126 miljoen; en miningbedrijf Hut 8, dat $79 miljoen heeft.

Particuliere bedrijven zijn onder meer de voormalige beurs, MTGOX K.K., die $3,8 miljard aan Bitcoin bezit, en vermogensbeheerder Stone Ridge Holdings Group, die $292 miljoen bezit na investeringen in oktober. Bitcoin Treasuries vermeldt echter ook “ETF-achtige” bedrijven zoals de Grayscale Bitcoin Trust ($15,6 miljard) en CoinShares ($1,9 miljard).

Maar ondanks dat het bedrag van $30 miljard als veel klinkt, zijn de overgrote meerderheid van de bedrijven op de lijst gerelateerd aan cryptocurrency. We hebben nog een tijdje voordat hedgefondsen over de hele wereld de valuta gaan aanhouden. Dat gezegd hebbende, praten er verschillende bedrijven constant over en steeds meer besluiten om te investeren, dus misschien kunnen we de komende tijd nog veel meer artikelen schrijven over beursgenoteerde bedrijven die de stap wagen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN