Ethereum koers

Deze twee factoren kunnen de Ethereum koers verder omhoog duwen

Zoals jullie vast allemaal al gezien hebben, heeft de Ethereum koers vandaag een flinke stijging doorgemaakt. De munt wist gisteren voor het eerst sinds mei 2018 de $700 te doorbreken en is sindsdien doorgegaan met stijgen. Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers op $743, wat een stijging van 18% is in de afgelopen 24 uur.

Er zijn echter twee belangrijke factoren achter deze rally van de nummer twee cryptocurrency van dit moment, namelijk; een sterke technische markstructuur en de notering van Ethereum Futures op CME, die vanaf begin 2021 beschikbaar zullen worden. Hieronder gaan we hier iets dieper op in.

CryptoMichaël voorspelt mogelijke nieuwe all-time high in 2021

De bekende Nederlandse cryptocurrency-analist en fulltime handelaar, Michaël van de Poppe (of CryptoMichaël), deelde ook zijn visie over de toekomst van ETH. Hij tweette het volgende:

“Over het algemeen heeft Ethereum nog steeds zeer optimistische vooruitzichten, aangezien het constant hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten heeft bereikt. Dit veranderde niet. Zolang $470 vasthoudt, zal de volgende run de markten naar $1.200-1.300 brengen of een nieuwe ATH in Q1 2021.”

Hij vervolgde zijn Ethereum analyse met de volgende follow-up tweet:

“De weekly close van Ethereum op het BTC-paar signaleert een bodem. Gesloten boven de cruciale drempel van dit bereik, wat aangeeft dat er een verder opwaarts momentum zal optreden en dat er nog een HL wordt gecreëerd. Dit is een goed teken.”

Ondertussen zullen futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) over 43 dagen worden gelanceerd. Volgens gegevens van Bybt.com is de CME al de grootste futuresbeurs voor Bitcoin in termen van Open Interest (OI), wat verwijst naar het totale bedrag aan kapitaal dat actief op de beurs wordt verhandeld.

Sommige analisten verwachten zelfs dat de institutionele vraag naar Bitcoin uiteindelijk in 2021 zal overslaan naar Ethereum. Als dit gebeurt, zou de CME Ethereum-futuresbeurs waarschijnlijk een aanzienlijke groei van het dagelijkse volume en OI zien. Ryan Watkins, een onderzoeker bij Messari, zei:

“Voorspelling 2021: in 2021 beginnen we te zien dat instellingen ETH kopen. Zodra je accepteert dat Bitcoin waardevol kan zijn, opent het je geest voor de mogelijkheid dat andere crypto-activa ook waardevol kunnen zijn. Het is vanaf daar een veel gemakkelijkere sprong van BTC naar ETH.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN