Ripple

XRP koers stijgt met meer dan 40%, hoe komt dit?

De XRP koers heeft de afgelopen dagen een flinke klap gehad en daalde naar een prijs van circa $0.22. Het feit dat XRP zo hard is gedaald komt omdat het bedrijf onlangs heeft aangekondigd dat het wordt aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechtszaak gaat over het feit dat Ripple meer dan 1,3 miljard heeft opgehaald via ongeregistreerde effecten in de vorm van de eigen cryptocurrency van het bedrijf XRP.

Toch is de XRP koers zich goed aan het herstellen en op het moment van schrijven bevindt de prijs zich rond de $0.38, een stijging van maar liefst 40% in de afgelopen 24 uur. De geruchten gaan rond dat deze recentelijke stijging komt vanwege de benoeming van Elad Roisman als de nieuwe waarnemend voorzitter van de SEC.

SEC commissaris Hester Peirce (ook bekend als “Crypto Mom”) kondigde het volgende aan op 24 december:

“Gefeliciteerd, voorzitter Roisman! Ik kijk uit naar uw leiderschap van de SEC.”

SEC

Roisman wordt gezien als een vriendelijk en ruimdenkend persoon als het gaat om blockchain-technologie. In juli 2018 maakte hij namelijk verschillende positieve opmerkingen tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie. De cryptocommunity hoopt dat Roisman zal begrijpen dat het benoemen van XRP als een security veel meer kwaad doet dan goed.

Crypto-analist Alex Krüger, met meer dan 55k volgers op Twitter, wil niet dat XRP tot security wordt verklaard ondanks dat hij geen fan van Ripple of XRP is. Hij zei onlangs zei dat dit “in niemands belang zou zijn”.

“Ik zou graag zien dat Ripple de rechtszaak over ongeregistreerde effecten wint, ongeacht mijn mening over het bedrijf. $XRP bestempeld als een security zou in het belang van niemand zijn. Het is te laat. Te veel holders. Maar als bewezen is dat het prijzen heeft gemanipuleerd, zou Ripple moeten betalen. Dat is een apart probleem.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

‘Absoluut. Laat Ripple boetes betalen. Maar label XRP niet als een security. Daarvoor is het te laat en het zou slecht zijn voor iedereen. Prijsmanipulatie is daarentegen veel serieuzer en moet dienovereenkomstig worden aangepakt. “

Het is echter te vroeg om momenteel iets te zeggen over wie de strijd tussen de twee zal winnen. De huidige gang van zaken hebben er wel voor gezorgd dat inmiddels drie beurzen besloten om XRP niet meer te verhandelen. Dit zou in de toekomst een flinke impact kunnen hebben op de XRP koers als steeds meer beurzen besluiten om dit te doen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN