XRP nieuws

MoneyGram reageert ook op de recente rechtszaak tegen Ripple

Grensoverschrijdende betalingsonderneming MoneyGram heeft gisteren een verklaring uitgegeven over de recente actie vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple.

De SEC beweert dat Ripple – het bedrijf achter de cryptocurrency XRP – $1,3 miljard heeft opgehaald door middel van een niet-geregistreerde effectenaanbod aan investeerders over de hele wereld – ook in de VS, waarover de SEC jurisdictie heeft. Als gevolg hiervan is de XRP koers deze week met meer dan 50% gedaald.

MoneyGram, officieel partner van Ripple, heeft ook gereageerd op de aantuigingen vanuit de SEC en zei:

“Het bedrijf is momenteel niet op de hoogte gesteld of op de hoogte gebracht van enige negatieve impact op zijn commerciële overeenkomst met Ripple, maar zal het blijven volgen om de mogelijke impact, naarmate de ontwikkelingen in de rechtszaak evolueren, in de gaten te houden.”

De commerciële overeenkomst van MoneyGram met Ripple betreft het gebruik van het handelsplatform voor buitenlandse valuta en blockchain van Ripple. MoneyGram zei echter dat het “zijn andere traditionele tegenpartijen voor valutahandel is blijven gebruiken” en dat het het door Ripple geboden platform niet nodig heeft om aan zijn behoeften op het gebied van valutahandel te voldoen.

Het voegde hier het volgende aan toe:

“Ter herinnering, MoneyGram maakt geen gebruik van het ODL-platform of RippleNet voor directe overdrachten van consumentengelden – digitaal of anderszins. Bovendien is MoneyGram geen partij bij de SEC-actie.”

Andere Ripple klanten zijn onder meer grote banken, zoals Santander, Standard Chartered en American Express. Daarnaast heeft het bedrijf meer dan 300 klanten, die stuk voor stuk de rechtszaak van de SEC tegen het bedrijf nauwlettend zullen volgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN