XRP nieuws

Ripple geeft aan dat de SEC “zich vergist in de feiten en de wet”

Ripple heeft zijn eerste reactie gegeven op de rechtszaak vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarin wordt beweert dat het XRP jarenlang illegaal heeft verkocht als een niet-geregistreerd effect.

In een nieuwe blogpost heeft CEO Brad Garlinghouse een verklaring vrijgegeven van de Ripple-advocaat en voormalig SEC-handhavingsdirecteur Andrew Ceresney. Ceresney zei het volgende:

“De SEC vergist zich volledig in de feiten en de wet en we zijn ervan overtuigd dat we uiteindelijk zullen zegevieren voor een neutrale feitenzoeker. XRP, de op twee na grootste virtuele valuta met miljarden dollars in de handel per dag, is een valuta zoals de SEC Bitcoin en Ether beschouwd, en is geen investeringscontract. Deze zaak vertoont geen gelijkenis met de aanvankelijke muntenaanbodzaken die de SEC eerder heeft voorgeleid en rekt de Howey-standaard onherkenbaar uit.”

Garlinghouse zei verder dat hij en Chris Larsen, die genoemd worden in de SEC-klacht, de optie hadden om een ​​schikking te treffen met de SEC, maar ervoor kozen om dat niet te doen:

“Chris en ik hadden de mogelijkheid om apart te schikken. We zouden dat kunnen doen, en het zou dan allemaal achter ons liggen. Dit gaat niet gebeuren. Zo zeker zijn Chris en ik dat we gelijk hebben. We zullen agressief vechten en onze zaak bewijzen. Door deze zaak zullen we duidelijke regels voor de industrie hier in de VS krijgen. We staan ​​niet alleen aan de goede kant van de wet, maar ook aan de goede kant van de geschiedenis.”

Garlinghouse somde verder drie belangrijke redenen op waarom hij gelooft dat XRP geen beveiliging is:

“XRP is geen ‘investeringscontract’. XRP-houders delen niet in de winst van Ripple, ontvangen geen dividenden, noch hebben ze stemrechten of andere bedrijfsrechten. Kopers ontvangen niets van hun aankoop van XRP behalve het activum. In feite heeft de overgrote meerderheid van XRP-houders geen enkele connectie of relatie met Ripple.

Ripple (ons bedrijf) heeft aandeelhouders; als u in Ripple wilt investeren, koopt u geen XRP maar aandelen in Ripple.

In tegenstelling tot effecten is de marktwaarde van XRP niet gecorreleerd met de activiteiten van Ripple. In plaats daarvan is de prijs van XRP gecorreleerd aan de beweging van andere virtuele valuta.”

Volgens Garlinghouse is de zaak van de SEC een aanval op de hele crypto-industrie:

“Laat me duidelijk zijn: Ripple, Chris en ik zijn misschien degenen die in de aanvraag worden genoemd, maar dit is een aanval op crypto in het algemeen. In dit geval is XRP een proxy voor elke andere ‘altcoin’ in de ruimte.

Van daaruit heb je een sneeuwbaleffect; dit is geen goed nieuws voor marktmakers, beurzen zoals Coinbase, enz. Dit schept een verschrikkelijk precedent in de hele sector voor elk bedrijf dat met digitale activa werkt.”

Je kunt hier het volledige antwoord van Ripple bekijken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN