Bitcoin ETF

Broker-dealers zullen de komende vijf jaar niet door de SEC vervolgd worden als ze effect-tokens in bewaring houden

Broker-dealers die zich aan de bestaande regels houden, terwijl ze effect-tokens in bewaring houden, zullen de komende vijf jaar niet worden geconfronteerd met handhavingsmaatregelen, aldus een aankondiging van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In een aankondiging van 23 december, reageerde de SEC op langetermijnklachten van de industrie waarvan niemand weet wie de handel in effect-tokens kan afhandelen. In deze aankondiging gaf de toezichthouder aan dat broker-dealers de komende vijf jaar zal beschermen tegen handhaving:

“In het bijzonder is het standpunt van de Commissie, dat afloopt na een periode van vijf jaar na de publicatiedatum van deze verklaring, dat een broker-dealer, die opereert onder de omstandigheden uiteengezet in sectie IV, niet zal worden onderworpen aan handhavingsmaatregelen van de Commissie.”

De gespecificeerde ‘omstandigheden’ komen er in feite op neer dat effect-tokens de primaire focus van de operatie blijven en due diligence doen in termen van cyberbeveiliging en bekendmakingen aan klanten, inclusief ervoor zorgen dat elke potentiële klant weet dat de broker-dealer in kwestie digitale effecten verhandelt.

Naast de aankondiging vraagt ​​de SEC om commentaar op een aantal kwesties met betrekking tot de juiste vereisten voor handel in effect-tokens. Een van de vragen suggereert dat de commissie investeerders niet-effect-tokens, zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), wil laten gebruiken om voor effect-tokens te betalen:

“Moet deze positie worden uitgebreid met het gebruik van niet-effect-tokens als betaalmiddel voor digitale activa-effecten?”

Nog maar een paar weken geleden ondertekenden een aantal congresleden een brief aan de SEC waarin de commissie om duidelijkheid werd gevraagd over deze kwestie. Die congresleden herhaalden de vraag die al lang in de crypto-industrie rondzweeft: duidelijkheid over de regelgeving. Die duidelijkheid lijkt er nu eindelijk te komen, echter kan dit wel grote gevolgen hebben voor sommige cryptocurrencies.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN