XRP koers

Bitwise heeft ook besloten om zijn XRP-positie te liquideren

Na de aankondiging dat drie cryptocurrency-beurzen – OSL, Beaxy en CrossTower – de XRP-handel stopgezet hebben nadat SEC Ripple beschuldigde van een verkoop van illegale effecten, heeft Bitwise ook besloten om zijn XRP-positie te liquideren uit zijn institutionele crypto-index van tien cryptocurrencies.

Het officiële bericht van Bitwise luidt als volgt:

“De Bitwise 10 Crypto Index Fund belegt niet in activa waarvan het redelijkerwijs waarschijnlijk is dat ze als effecten worden beschouwd volgens federale of staatswetten op effecten.”

De juridische aanklacht vanuit de SEC heeft Ripple en twee van haar oprichters, Chris Larsen en de huidige CEO Brad Garlinghouse, beschuldigd van deelname aan de “lopende” verkoop van niet-geregistreerde effecten.

De zaak kan maanden of zelfs jaren duren, en de beurzen in de Verenigde Staten kunnen XRP schrappen om zichzelf te beschermen tegen gerelateerde rechtszaken.

Als XRP als een beveiliging wordt beschouwd, is voor beurzen een vergunning vereist van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), echter opereren momenteel de meeste van deze beurzen als Money Transmitter Businesses (MSB’s).

De XRP-prijs daalde met 36% tot een dieptepunt van $0,3 nadat de aanklacht door de rechtbank was vrijgegeven. De liquiditeit van de cryptocurrency kan binnen enkele maanden nog veel verder afnemen als de bovenstaande situatie zich voordoet, wat op zijn beurt weer catastrofaal kan zij voor de XRP koers.

Hierdoor hopen de meeste XRP-bulls dat de rechtszaak wordt afgewikkeld met een boete, vergelijkbaar met anderen in het verleden, bijvoorbeeld EOS. Sommige experts hebben echter ook verklaard dat de rechtszaak tegen Ripple veel ernstiger is en dat het wel eens een enorme klap kan zijn voor het in San Fransico gevestigde bedrijf.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN