Ripple cryptocurrency

XRP koers crasht, maar waarom?

Ripple (XRP) heeft het momenteel zwaar te verduren en dit resultaat is ook meteen te zien aan de XRP koers. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, kondigde onlangs aan dat het bedrijf wordt aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechtszaak gaat over het feit dat Ripple, naar verluidt, ongeregistreerde effecten zou verkopen in de vorm van de eigen cryptocurrency van het bedrijf XRP.

De SEC zal er nu alles aan doen om voor de rechtbank aan te tonen dat XRP een effect is. Als de SEC deze zaak weet te winnen kan het een enorm gevolg hebben op de XRP koers en de kans dat crypto-exchanges zullen stoppen met het verhandelen van XRP is groot. Crypto-exchanges die XRP blijven verhandelen, lopen het gevaar dat zij door de SEC benadert zullen worden om zich als effectenbeurs te registreren, als de SEC haar rechtszaak wint. Ze kunnen namelijk worden bestraft voor het niet verhandelen van een niet-geregistreerd effect.

Twee crypto-exchanges schrappen XRP

Tot nu toe hebben twee crypto-exchanges, CrossTower en Beaxy Exchange, meteen de handel in XRP stopgezet. De laatstgenoemde exchange zei het volgende:

“De SEC heeft @Ripple beschuldigd van het uitvoeren van een niet-geregistreerde effectenverkoop. Daarom heeft #Beaxy de handel in XRP stopgezet in afwachting van verder nieuws. Opnames van $XRP blijven tot nader order ingeschakeld.”

XRP

Analisten speculeren dat het hier waarschijnlijk niet bij zal blijven en meer crypto-exchanges zullen volgens. De XRP koers zakte na het nieuws van circa $0,58 naar $0.33, een daling van meer dan 40%. Zal dit het einde zijn van XRP?

Ripple blijft sterke kritiek ontvangen. Preston Pysh, van wie zijn zakelijke podcast wereldwijd op nummer 1 op iTunes staat, noemde XRP zelfs oplichterij. Hij zei:

“De gemanipuleerde Ripple pump van vorige maand is bijna terug op nul tegen BTC. Wat een oplichterij.”

Ripple

De bekende Nederlandse cryptocurrency-analist, CryptoMichaël, merkte onlangs het volgende op:

“Het $BTC-paar van $XRP heeft een nieuw dieptepunt bereikt.”

XRP

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN