XRP nieuws

Drie beurzen hebben besloten om XRP niet meer te verhandelen

Drie verschillende cryptocurrency-beurzen – CrossTower, Beaxy en OSL – hebben de handel in XRP stopgezet nadat duidelijk werd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak van $1,3 miljard tegen Ripple aangespannen heeft.

De Aziatische beurs OSL schreef het volgende:

“Let op: in het licht van de handhavingsmaatregelen van de Amerikaanse Securities & Exchange Commission tegen Ripple Labs & 2 van zijn leidinggevenden, hebben we, met onmiddellijke ingang en tot nadere order, alle XRP-betalingen in handelsservices op het OSL-platform opgeschort.”

Zoals wij gisteren meldde, werd de rechtszaak van de SEC niet alleen aangespannen tegen Ripple zelf, maar ook tegen medeoprichter Christian Larsen en CEO Brad Garlinghouse. De rechtszaak beweert dat Ripple sinds 2013 $1,3 miljard heeft opgehaald aan niet-geregistreerde effectenaanbiedingen. De SEC zei het volgende in een persbericht:

“De beklaagden hebben hun aanbiedingen en verkopen van XRP niet geregistreerd of hebben geen enkele vrijstelling van registratie vervuld, wat in strijd is met de registratiebepalingen van de federale effectenwetten.”

Als de SEC zijn zaak tegen Ripple wint en de rechtbank van mening is dat XRP niet-geregistreerde effecten zijn, zal dit een ernstig risico vormen voor elke crypto-beurs die momenteel de token verhandelt, aldus experts. Om deze risico’s te verkleinen, zijn verschillende crypto-beurzen dus begonnen met het schrappen van XRP. De vraag is alleen hoeveel van de grote beurzen zullen dit voorbeeld volgen.

De president van CrossTower zei het volgende tegen CoinDesk:

“De listingcommissie van CrossTower beoordeelt tokens langs meerdere dimensies. Een van de criteria is of een activum een ​​effect is. Gezien de onzekerheid over de status van XRP, heeft CrossTower besloten XRP te schrappen.”

En de prijs van XRP heeft de druk gevoeld. Op het moment van schrijven wordt de token verhandeld tegen ongeveer $0,32, wat een daling betekent van 32,91% op een dag.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN