Hacker

Crypto-exchange EXMO gehackt, alle opnames gestopt

EXMO, een in het VK gevestigde cryptocurrency-exchange, heeft aangekondigd dat het is gehackt. De crypto-exchange had verdachte opnames opgemerkt, waarbij grote hoeveelheden cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) de hot wallets verlieten. De crypto exchange heeft direct alle opnames stopgezet.

Naar verluidt is door de hackers 5% van de totale activa van de crypto-exchange gestolen. EXMO heeft de adressen van de hackers in een verklaring naar buiten gebracht. Hierbij doet het een verzoek aan alle crypto-exchanges en andere gerelateerde cryptodiensten om alle accounts die aan deze wallet zijn verbonden, te blokkeren.

EXMO verliest meer dan $10 miljoen

EXMO zou door deze hack, naar verluidt, meer dan $10 miljoen hebben verloren. Er is een adres bekend waarbij het grootste deel aan gestolen Bitcoin naar toe is verzonden. Dit adres heeft 306,99 BTC verzameld, wat op het moment van schrijven neerkomt op meer dan $7 miljoen

De exchange heeft gereageerd op de hack en stelt iedereen gerust door te verklaren dat zij alle door het incident getroffen gebruikersgelden zullen dekken. Het bedrijf heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie van Londen.

EXMO exchange, opgericht in 2013, beweert 1,6 miljoen geregistreerde gebruikers en ongeveer 50.000 dagelijkse handelaren te hebben. Eerder in december ontving EXMO een tijdelijke registratie van de Britse Financial Conduct Authority. Het bedrijf kan hierdoor blijven werken tot 9 juli 2021, in afwachting van de beslissing van de toezichthouder over hun aanvraag.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN