Bitcoin prijs

JPMorgan voorspelt Bitcoin koers correctie als geldstroom naar Grayscale vertraagt

JPMorgan, één van de grootste investeringsbanken ter wereld, vermeldde vandaag in een onderzoeksnota dat er een grote kans is op een Bitcoin koers correctie als de geldstroom naar de Grayscale Bitcoin Trust aanzienlijk vertraagt. Dit volgens een artikel dat vandaag op Bloomberg verscheen.

Volgens de onderzoeksnota zei JPMorgan-strateeg Nikolaos Panigirtzoglou dat het buitengewoon moeilijk is om Bitcoin niet als overbought te omschrijven, aangezien de recente rally de prijs van BTC naar een niveau duwde dat verder gaat dan de fundamentele factoren. Hij zei het volgende:

“Hoewel het moeilijk is om Bitcoin als overbought te omschrijven, zijn de stromen naar de Grayscale Bitcoin Trust te groot om ​​bedreigd te worden door momentumtraders om een ​​aanhoudende negatieve prijsdynamiek te creëren. Een grote vertraging van die stromen zou het risico op een Bitcoin-correctie vergroten, vergelijkbaar met die in de tweede helft van 2019.”

Grayscale is ‘s werelds grootste crypto-vermogensbeheerder met meer dan $14 miljard aan beheerd vermogen. Bitcoin is de toppositie van de vermogensbeheerder, aangezien Grayscale meer dan 570.000 BTC heeft met een waarde van ongeveer $13,5 miljard. Het bedrijf meldt echter ook een aanzienlijke toename van de interesse in Ethereum-gerelateerde investeringsproducten. Het bedrijf heeft bijna 2,94 miljoen ETH met een waarde van ongeveer $1,9 miljard.

Onlangs publiceerde JPMorgan een onderzoeksnota en voorspelde de vraag naar Bitcoin van $600 miljard van institutionele beleggers. De bank zei dat zelfs 1% van de activaspreiding door grote financiële bedrijven zou resulteren in ongeveer $600 miljard dat in BTC zou stromen.

Volgens de nota bezit Bitcoin momenteel slechts 0,18% van de activa van family offices, terwijl op de beurs verhandelde goudfondsen 3,3% van de activa van dezelfde groep in handen hebben. Als de waargenomen verschuiving tussen goud en BTC blijft optreden, zou de nummer één cryptocurrency zich echter kunnen klaarmaken om miljarden dollars aan investeringen te ontvangen.

Het gaf tevens aan dat de gegevens suggereren dat “de acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers nog maar net is begonnen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN