Paris Saint Germain

Gerard Piqué heeft €3,5 miljoen geïnvesteerd in fantasy voetbal platform Sorare

De aanvoerder van FC Barcelona heeft een investering van €3,5 miljoen aangekondigd in het bekende, op blockchain gebaseerde, platform voor fantasy voetbal, Sorare. Dit volgens een artikel dat op 18 december op Sifted verscheen.

Sorare maakt gebruik van Ethereum blockchain-technologie om digitale spelerskaarten uit te geven die kunnen worden gebruikt om fantasievoetbalteams te bouwen, die voor echt geld kunnen worden verhandeld. Dit jaar heeft het bedrijf al bijna 80 voetbalclubs aan weten te trekken, waaronder Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain en Real Madrid.

Volgens het artikel sloot Gerard Piqué zich aan bij een seed-uitbreidingsronde, onder leiding van het in de Verenigde Staten gevestigde fonds Cassius Family, dat in totaal $8,6 miljoen op wist te halen. Bovendien zal de Barcelona-speler, volgens de officiële aankondiging van het bedrijf, toetreden tot het Sorare-team als een ‘strategisch adviseur’. De bestuursleden zijn onder meer medeoprichters Nicolas Julia en Adrien Montfort, en Christain Miele.

Piqué gaf de volgende redenen aan achter zijn nieuwe investering:

“Ik zie een enorm potentieel in het sportgamesegment in een digitale economie waar de aandacht van het publiek de belangrijkste munteenheid is. Ik kijk er naar uit om Sorare te helpen bij het uitbreiden van hun partnerschappen met voetbalcompetities, clubs en spelers over de hele wereld om de beste fantasie-ervaring op te bouwen die er bestaat.”

Hij wees ook op de noodzaak om zijn portefeuille te diversifiëren voordat hij met pensioen gaat. Hij voorziet een mooie toekomst in dit soort zaken en voegt eraan toe dat “als je deze dingen niet begint te doen als je een speler bent, denk ik dat wanneer je het voetbal verlaat, er een groot gat overblijft waarvan je niet weet hoe je die moet vullen.”

De aanvoerder van FC Barcelona vertelde over zijn verleden van het verhandelen van fysieke voetbalkaarten en hoe de tijden nu zijn veranderd dankzij de digitale fantasiekaarten:

“Ik was een fan van voetbalkaarten sinds ik een kind was. Je moest een pak stickers gaan kopen en alle spelers verzamelen. Als ondernemer vind ik dat de voetbalwereld moet innoveren. Aan het eind van de dag is het de volgende stap, de volgende generaties zullen dit soort activa en digitale kaarten verzamelen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN