Ethereum

Uniswap is de grootste gasverbruiker op Ethereum

De bekende gedecentraliseerde beurs Uniswap is de nummer één gasverbruiker op het Ethereum-netwerk. Het was verantwoordelijk voor bijna 30% van alle transacties die in de afgelopen 8 uur op het netwerk zijn geïnitieerd. De nummer twee voor dezelfde periode, goed voor ongeveer 11% van het totaal op Ethereum, is Tether, het bedrijf achter de gelijknamige stablecoin.

Al sinds 13 november van dit jaar is Uniswap consequent de grootste gasverbruiker van alle gedecentraliseerde applicatie’s (DApps). Het is zelfs zo dat, sinds het officiële debuut van de tweede iteratie van Uniswap in maart, gebruikers bijna 240.000 ETH hebben betaald aan de DApp, wat op het moment van schrijven ongeveer $146 miljoen waard is.

Meer specifiek hebben gebruikers betaald voor de Uniswap-router, die swaps tussen op Ethereum gebaseerde tokens mogelijk maakt. Er zijn twee andere bekende componenten van Uniswap, dat is de token-distributeur en governance-token, UNI. Deze componenten worden echter minder vaak gebruikt en maken respectievelijk slechts ongeveer 1% en 3% uit van de transactieactiviteit die door de Uniswap-router wordt gegenereerd.

Als gedecentraliseerde beurs heeft Uniswap meer dan 24.000 verschillende handelsmarkten gecreëerd en trekt het bijna 100.000 wekelijkse gebruikers.

Terwijl gedecentraliseerde financiële DApps (DeFi), zoals MakerDAO en Compound, hogere bedragen aan totaal vergrendelde waarde (TVL) hebben in hun protocollen, neemt Uniswap het voortouw voor het totale aantal geïnitieerde transacties en het verbruikte gas.

Aanvullende statistieken, zoals het verbruikte gas, laten zien hoe de activiteit van DeFi-apps kan worden vergeleken en op verschillende manieren kan worden gerangschikt op basis van hun gebruiksscenario.

Hoewel TVL de meest populaire statistiek is voor het meten van de groei en activiteit van DeFi-DApps, schetst het vaak een onvolledig beeld van de talloze manieren waarop DeFi begint op te stijgen op Ethereum. Zo zei Ilya Abugov, hoofdanalist bij DappRadar, in een eerder interview het volgende tegen CoinDesk:

“Het is erg belangrijk om TVL aan te vullen met zoveel mogelijk aanvullende statistieken. Er is een tendens geweest om TVL als de statistiek [voor DeFi] te zien, gedeeltelijk omdat het erg elegant en eenvoudig is. Maar die eenvoud en elegantie verdoezelen een aantal realiteiten.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN