Bitcoin witwassen

Bitcoin koers doorbreekt $24.000, wat is de volgende stap?

De Bitcoin koers had deze week de smaak te pakken. Na het doorbreken van de $20.000, overschreden we in een aantal dagen ook de $24.000. En waar we in maart nog rond de $4.000 bewogen, is de Bitcoin koers inmiddels al met meer dan 5 keer verdubbeld. Het valt bijna niet te ontkennen dat we op dit moment in een nieuwe bullmarkt zitten.

Bitcoin is bullisher dan in eerdere cycli en niemand had deze stijging in 2020 kunnen voorspellen. Wat heeft Bitcoin toch in de afgelopen jaren een negatieve lading meegekregen. Zo werd er regelmatig gezegd dat Bitcoin door niets wordt ondersteund en een scam is. “Het wordt gebruikt door criminelen. Bitcoin is te volatiel om een goede waarde-opslag te zijn”. Zoveel argumenten om de nummer 1 cryptocurrency onderuit te halen.

Dit jaar werd voornamelijk gekenmerkt door de acceptatie van Bitcoin door financiële instellingen en bedrijven, maar ook door hedgefondsen.Zo zagen we recentelijk een grote Britse vermogensbeheerder 2,5% van zijn multistrategiefonds aan Bitcoin toewijzen en stopte de directeur van streamingdienst Twitch 25% van zijn vermogen in BTC. Bovendien werd onlangs ook het grote nieuws uitgebracht dat PayPal nu officieel Bitcoin gaat aanbieden aan zijn gebruikers.

De hamvraag is nu: wat zou de volgende stap kunnen zijn voor de Bitcoin koers?

Bitcoin bereikt all time high en nu is de beurt aan altcoins

Crypto-analist Daan van Beneluxcrypto zei onlangs in eerdere Bitcoin analyse dat de fib 2.0 getest zou worden, gevolgd door een bounce. Dit is uitgekomen en heeft doorgezet tot een nieuwe all time high.

“De Bitcoin koers maakte zelfs een 4hr close boven de 2.618. Deze close was echter niet al te overtuigend (zie grote wick omhoog) en viel samen met een overduidelijk bearish divergence, wat weer resulteerde in een dump. We zijn vervolgende weer tot de fib 2.414 gezakt en tegengehouden door die support.”

Bitcoin koers
Bron: Tradingview

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Nu is het eigenlijk even afwachten om te zien welke richting de Bitcoin koers op gaat. We schatten de kans nog steeds groter dat we een pullbackje maken, weer richting de fib 2.0. Indien we boven de 24k uitbreken zullen we de situatie her-evalueren. Ten slotte verwachten we dat de aankomende week de alts aan de beurt zijn . De TOTAL-MARKETCAP (Zonder BTC) is immers uitgebroken boven een belangrijk level en ziet er bullish uit”:

Market Cap
Bron: Tradingview

Volgens Daan kunnen we mogelijk binnen enkele weken een altcoin rally verwachten. Hij is niet de enige, want de bekende Nederlandse cryptocurrency analist CryptoMichaël gaf onlangs aan dat hij een deel van zijn cryptoportfolio naar altcoins verplaatst. Hij vermoedt ook dat we binnenkort een flinke altcoin rally kunnen krijgen.

Crypto Fear en Greed index

Waar Bitcoin doorgaat met het bereiken van nieuwe recordhoogtes, zien we ook dat de crypto-fear en greed index van Alternative.me zich in de hebzuchtzone bevindt. De Fear en Greed Index is een indicator die het sentiment aangeeft omtrent Bitcoin en andere altcoins. Beleggers hebben de neiging hebzuchtig te worden als de markt stijgt, wat resulteert in FOMO. Daarnaast geeft extreme angst ook aan dat de markt overbought is.

Bitcoin

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN