Bitcoin koers

50% van ‘s werelds grootste bedrijven zullen tegen het begin van 2022 Bitcoin in hun portfolio hebben, aldus Pierre Rochard

In de presentatie van de marktvooruitzichten voor 2021 van Kraken voorspelt de crypto-influencer en Bitcoin strategist, Pierre Rochard, dat 50% van de 500 grootste bedrijven ter wereld, tegen het begin van 2022, Bitcoin (BTC) in hun portefeuilles zullen hebben.

“Mijn meest brutale voorspelling is dat als we de S&P 500 nemen (‘s werelds grootste bedrijven) ik denk dat tegen het einde van 2021 meer dan de helft van hen Bitcoin op hun balans zullen hebben staan.”

Hij ging verder met:

“We zullen een enorme mate van acceptatie door bedrijven van Bitcoin zien, en we zullen zelfs zien wat [MicroStrategy CEO] Michael Saylor doet, bedrijven die grote hoeveelheden obligaties, vastrentende instrumenten – of ze nu converteerbaar zijn of wat dan ook – uit gaan geven om Bitcoin in bulk te kopen.”

In een ander interview met Real Vision ging de Bitcoin-strateeg dieper in op zijn visie en zei dat hij een toekomst voorziet waarin mensen fiatbetalingen beginnen te weigeren uit eerbied voor Bitcoin:

“Dus de manier waarop het gezonde geld slecht geld verdrijft, is de wet van Thiers. En de wet van Thiers is eigenlijk het omgekeerde van de wet van Gresham. En de wet van Thiers, de praktische implicatie ervan is dat uiteindelijk de ontvanger van de betaling – niet de afzender, de ontvanger ervan – fiat zal weigeren.

Ze gaan zeggen: ik wil geen USD. Ik wil Bitcoin. Want als je me USD geeft, weet ik dat het heel snel zijn waarde zal verliezen. En dus wil ik dat je me in Bitcoin betaalt. En het maakt eigenlijk niet uit of de afzender nou USD of Bitcoin stuurt.”

Aangezien Rochard verwacht dat het de standaard wordt voor bedrijven, zoals MicroStrategy, om hun USD-inkomsten om te zetten in Bitcoin, zal er een bredere acceptatie door de industrie plaatsvinden in de mate dat het een legitieme vorm van betaling wordt. Hij zei hier het volgende over:

“En dus denk ik dat naarmate meer en meer bedrijven toetreden tot de Bitcoin-standaard en Bitcoin gaan gebruiken als hun schatkistreserve, ze betaald willen worden in Bitcoin, zodat ze de kosten van het omzetten van USD in Bitcoin kunnen vermijden. En dus echt, dit is waarom mensen zeggen dat we een opslag van waarde-acceptatie moeten hebben voordat we een ruilmiddel hebben.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN