Bitcoin investeren

Particuliere investeerders in Bitcoin bereikt recordhoogte in de VS en Japan

Het is duidelijk te zien dat de interesse in Bitcoin (BTC) de afgelopen tijd weer flink aan het stijgen is. Nu wordt dit echter bevestigd in cijfers. Zo is uit een recent onderzoek van het in Tokio gevestigde financiële dienstverlener Monex Group duidelijk geworden dat het aantal investeerders in het land een recordhoogte van 16,2% bereikt heeft.

Tevens merkte het onderzoek op dat er ook een groei te zien was in de Verenigde Staten. Het aantal retailbeleggers in de VS bereikte namelijk ook een recordhoogte van 21%.

Het bedrijf voerde het onderzoek uit in Japan, China (Hongkong) en de VS van 19 november tot 30 november en ondervroeg investeerders in Japan via Monex en in de VS via TradeStation securities. Daarnaast ondervroeg het investeerders in China (Hong Kong) via MONEX Boom Securities. Het aantal investeerders in digitale activa is in China (Hong Kong) echter licht gedaald van 14,5% in 2019 naar 14,1% in 2020.

Monex Group gaf het volgende aan in het officiële rapport:

“We vroegen retailbeleggers naar veelbesproken cryptocurrency zoals Bitcoin. We vroegen naar hun ervaring ermee en hun bereidheid om erin te investeren. Het percentage particuliere beleggers dat antwoordde dat ze al in cryptocurrency hadden geïnvesteerd, was 16,2% in Japan en 21,0% in de VS, het hoogste niveau in elk land sinds deze vraag in juni 2017 werd geïntroduceerd. Het percentage in China (Hong Kong) dat in cryptocurrency had geïnvesteerd, is licht gedaald ten opzichte van het vorige onderzoek.”

Institutionele investeerders stromen de markt ook binnen

Het totale aantal investeerders in cryptocurrency is over de hele wereld toegenomen, omdat meer mensen van plan zijn hun investeringsportefeuille te diversifiëren door cryptocurrencies op te nemen. Dit is echter niet alleen het geval bij particuliere investeerders.

Het grote verschil tussen deze bullrun ten opzichte van die van 2017 is namelijk dat grote investeringsmaatschappijen en instellingen ook besloten hebben om in de koningsmunt te investeren. Het beste voorbeeld hiervan is MicroStrategy, echter werd gisteren ook bekend dat de Britse vermogensbeheerder Ruffer Investment Company ook Bitcoin heeft toegevoegd aan zijn portfolio.

Ruffer gaf aan dat het momenteel ongeveer 2,5% van zijn multistrategiefonds toegewezen heeft aan Bitcoin. Dit komt neer op een aankoop van $15 miljoen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN