BIS Innovation Hub

Bitcoin’s nieuwe all-time high is wereldnieuws

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat de Bitcoin koers gisteren voorbij zijn hoogste punt ooit van $20.000 is geschoten. Deze indrukwekkende beweging van de koningsmunt leidde op zijn beurt weer tot berichtgevingen van grote nieuwsplatformen. Hieronder hebben we een aantal van de meest opvallende op een rijtje gezet.

Veel van ‘s werelds grootste nieuwspublicaties schreven over het nieuws van de nieuwe all-time high van Bitcoin (BTC), waaronder BBC, Reuters, CNN, The Times en The Guardian. Dit was echter niet alles, zo waren er ook Nederlandse nieuwsplatformen die over de nummer één cryptocurrency geschreven hebben, waaronder Tweakers, NRC, De Telegraaf, De Tijd en meer.

BBC: Bitcoin bereikt all-time high en stijgt boven $20.000

Het bekende Britse nieuwsplatform BBC heeft het volgende geschreven over de recente stijging:

“Bitcoin heeft een nieuw record bereikt en doorbrak $20.000 (£14.800). De vluchtige virtuele valuta is dit jaar meer dan 170% gestegen te midden van onrust op de aandelenmarkten. Op woensdag sprong Bitcoin 4,5% naar maar liefst $20.440, gesteund door de vraag van grote investeerders die enthousiast waren over het potentieel van snelle winsten.

Er zijn ook verwachtingen dat het op grotere schaal zal worden gebruikt als betaalmethode van mensen als Starbucks en Microsoft.

Het ging verder met:

Maar het was een hobbelige rit voor beleggers, waarbij de cryptocurrency in november $19.000 passeerde voordat hij scherp daalde […] Bij een eerdere rally in 2017 brak het bijna door het niveau van $20.000. Maar het heeft ook extreme dieptepunten bereikt en is eerder gedaald tot onder $3.300.

CNN: Bitcoin overtreft de mijlpaal van $20.000 en blijft stijgen tot recordhoogtes

Het bekende Amerikaanse nieuwsplatform heeft ook de nieuwe all-time high van Bitcoin opgemerkt en schreef het volgende:

“Bitcoin is voorbij de grens van $20.000 geblazen en blijft recordhoogtes bereiken terwijl investeerders massaal naar de cryptocurrency trekken tijdens de coronavirus-pandemie.

Na woensdag de symbolische benchmark te hebben gepasseerd, bleef Bitcoin tot laat in de avond stijgen. Volgens gegevensprovider Refinitiv handelde het voor het laatst op ongeveer $21.851.

Bitcoin (XBT) is dit jaar flink bezig geweest en is verdrievoudigd in waarde. Het en andere cryptocurrencies zijn aantrekkelijk geweest voor beleggers omdat de Amerikaanse dollar is verzwakt.”

Tweakers: Bitcoinprijs passeert grens van 20.000 dollar en bereikt een recordhoogte

Het bekende Nederlandse platform dat zich richt op technologie, Tweakers, besloot ook iets te schrijven over de recente stijging:

“De prijs van een enkele Bitcoin passeerde de 20.000 dollar op woensdag 16 december, zo is te zien op CoinMarketCap. De koers bereikte toen een piek van ongeveer 20.820 dollar. Omgerekend komt dat neer op 17.106 euro. Daarmee is wederom een prijsrecord gevestigd; de koers bereikte eind november en begin december al nieuwe records van respectievelijk 19.738 en 19.767 dollar.

De waarde van de cryptovaluta is in relatief korte tijd bijna verdubbeld. Begin oktober bedroeg de prijs van een enkele Bitcoin ongeveer 10.500 dollar. Een jaar geleden, medio december 2019, kostte een Bitcoin nog ongeveer 6800 dollar. Twee jaar geleden kostte een Bitcoin zo’n 3300 dollar.”

De Telegraaf: Bitcoin breekt met gemak even door dak van $23.000

Een van de meest bekende kranten van Nederland kon uiteraard niet achterblijven. De Telegraaf schreef het volgende:

“Nadat vanaf begin november al een prachtige rit werd gemaakt, waarbij de Bitcoin het hoogste niveau ooit aantikte van net onder de $20.000, moest de digitale munt afgelopen week door winstnemingen nog flink terrein prijsgeven. Inmiddels heeft de munt zijn all time high bereikt.

Deze week heeft Bitcoin de weg omhoog krachtig ingezet met […] een sprong omhoog van 20% naar een piek $23.400. Daarna kwam enige afkoeling. Vorige week dook de crypto nog onder de grens van $18.000.”

De Tijd: Ontketende Bitcoin breekt door 20.000 dollar

Het Belgische nieuwsplatform De Tijd heeft uiteraard ook zijn lezers op de hoogte gesteld van de nieuwe all-time high van Bitcoin. Het schreef het volgende:

“De Bitcoin is voor het eerst in de geschiedenis door de grens van 20.000 dollar gebroken. De cryptomunt neemt een nieuwe horde in haar emancipatie als wijdverspreid betaalmiddel en contra-investering tegen de massale geldcreatie van de centrale banken.

In een stevig tempo stormde ‘s werelds oudste en bekendste cryptomunt woensdag naar 20.787 dollar. Daarmee doorbreekt de Bitcoin voor het eerst de psychologische barrière van 20.000 dollar waarmee hij al enkele weken flirt. Sinds de start van het jaar is de koers vervijfvoudigd.”

In de tijd die nodig was om dit te schrijven, steeg de prijs van Bitcoin met $700. Het staat nu op $23.205, meer dan 15% gestegen sinds het doorbreken van de cruciale grens van $20.000.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN