Grote Britse vermogensbeheerder wijst 2,5% toe aan Bitcoin

In een update aan aandeelhouders over de prestaties van het bedrijf dit jaar, onthulde de Britse investeringsmaatschappij Ruffer Investment Company zijn nieuwe Bitcoin-investeringsstrategie.

Ruffer gaf aan dat het momenteel ongeveer 2,5% van zijn multistrategiefonds toegewezen heeft aan Bitcoin (BTC). Dit komt neer op een aankoop van £550 miljoen, volgens econoom en crypto-analist Alex Krüger.

De aankondiging begon met het volgende:

“We wilden aandeelhouders dit jaar een korte update over de prestaties geven en u op de hoogte stellen van een nieuwe toewijzing aan de digitale valuta Bitcoin.”

Het ging verder met:

“Een recente toevoeging, via een van de gespecialiseerde managers die is aangesteld binnen het Ruffer Multi-Strategies Fund, is Bitcoin. Dit is in de eerste plaats een defensieve zet, die in november werd genomen nadat de blootstelling van het bedrijf aan goud was verminderd.”

Het sloot vervolgens af met:

“De blootstelling aan Bitcoin is momenteel gelijk aan ongeveer 2,5% van de portefeuille. We zien dit als een kleine maar krachtige verzekering tegen de voortdurende devaluatie van de belangrijkste valuta’s ter wereld.”

Bovendien beweerde Ruffer Investment Company dat Bitcoin de “veel grotere” investeringen van het bedrijf in goud en “inflatiegekoppelde obligaties” diversifieert. Het in Londen gevestigde bedrijf zei ook dat Bitcoin fungeerde als een afdekking voor enkele van de monetaire- en marktrisico’s die ze zagen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!