Bitcoin koers

Bitcoin koers bereikt nieuwe all-time high!

De Bitcoin koers heeft vandaag zijn hoogste punt ooit bereikt van $20.800. Op het moment van schrijven is de nummer één cryptocurrency van dit moment de afgelopen 24 uur met meer dan 6% gestegen en heeft een marktkapitalisatie van maar liefst $380 miljard. Tevens is het zo dat, na de stijging van vandaag, bijna 100% van alle BTC in omloop op winst staat.

Er waren uiteraard veel prominente figuren in de cryptocurrency-markt die reageerden op het bereiken van een nieuwe ATH. Zo zei Marcus Swanepoel, CEO van Luno, het volgende:

“Bitcoin die de $20.000-barrière doorbreekt, is een belangrijke mijlpaal. Maar zoals bij elk recordbrekende evenement, roept het de vraag op: wat is het volgende? In een jaar van economische onzekerheid heeft Bitcoin niet gewankeld en presteert het beter dan goud en andere aandelen, dus een verdere stijging in 2021 staat zeker op het programma.”

Scott Freeman, medeoprichter en partner bij JST Capital, gaf aan dat veel van zijn klanten verwacht hadden dat de Bitcoin koers een nieuwe all-time high zou bereiken:

“Veel van onze klanten hadden verwacht dat Bitcoin zijn hoogste punt ooit van $20.000 zou overtreffen, gezien het recente nieuws van grote institutionele spelers zoals SGX en Mass Mutual die Bitcoin openlijk onderschrijven.”

Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Hoewel dit een belangrijke mijlpaal is voor deze opkomende activaklasse, aangezien zowel particuliere, institutionele als blue-chip beleggers meer kapitaal aan deze ruimte toewijzen, zou het niet verrassend zijn om te zien dat andere munten in de voetsporen van BTC treden en dat dit opwaartse traject zou aanhouden tot 2021.”

Ook reageerde Yoni Assia, CEO en medeoprichter van eToro. Ze vertelde het volgende aan Bitcoin.com:

“$20.000 is ongetwijfeld een gedenkwaardige mijlpaal voor Bitcoin. Hoewel het gemakkelijk is om te focussen op de prijsstijgingen op korte termijn, die de krantenkoppen trekken en de aandacht waard zijn, is het ook belangrijk om te erkennen hoe ver Bitcoin is gekomen.”

Wat zijn de volgende stappen voor Bitcoin?

Zoals eerder vandaag aangegeven werd, heeft de Bitcoin koers weinig weerstand, aangezien het onbekend terrein is voor de koningsmunt. Zo zei de bekende crypto-analist, CryptoHamster, dat hij dacht dat de Bitcoin koers verder zou kunnen stijgen richting $23.000, nadat hij BTC/USD in een accumulatievriendelijk patroon had gezien. Met de titel “Ascending Triangle” vormt de structuur zich wanneer de prijs twee of hogere dieptepunten vormt onder een dakachtig horizontaal weerstandsniveau. Hij tweette het volgende:

“Nu is deze oplopende driehoek voor iedereen zichtbaar. Als de structuur standhoudt, zijn de long handelsdoelen $22k en $23k. We zouden zelfs kunnen proberen de ABCDE-correctiegolf hier te zien (persoonlijk vind ik het niet prettig dat er geen duidelijke (3,3,3,3,3) structuur is).”

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT
Bron: CryptoHamster Twitter

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN