Vitalik Buterin Ethereum 2.0

Vitalik Buterin moest in 2013 de helft van zijn Bitcoin verkopen om niet blut te gaan

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), moest in 2013 de helft van zijn persoonlijke Bitcoin (BTC) verkopen om te voorkomen dat hij blut zou raken, aldus een tweet die vandaag is gepubliceerd.

Buterin is één van de meest bekende namen in de crypto-industrie. Naast de medeoprichter van Ethereum, was Buterin ook medeoprichter van Bitcoin Magazine. Enkele jaren geleden gaf Buterin publiekelijk commentaar op zijn persoonlijke rijkdom en zei hij dat hij 137.000 CHR per jaar ($154.000) verdiende van de Ethereum Foundation. Meer recentelijk schatten schattingen zijn nettovermogen op ongeveer $100 tot $200 miljoen. Maar het is niet altijd gemakkelijk geweest voor het brein achter Ethereum.

Vitalik tweette het volgende:

“Zeven jaar geleden, voordat Ethereum zelfs maar begon, had ik slechts een paar duizend dollar aan vermogen. Ik heb niettemin de helft van mijn Bitcoin verkocht om ervoor te zorgen dat ik niet blut zou zijn als Bitcoin naar nul zou gaan.”

De tweet volgde het advies van Buterin om “nooit een persoonlijke lening af te sluiten om ETH of andere Ethereum-activa te kopen”. Door dit te zeggen, verwees hij naar podcaster Peter McCormack (die wordt aangeklaagd wegens smaad door CoinGeek-hoofdwetenschapper Craig Wright), die had getweet dat hij een lening had afgesloten om Bitcoin te kopen.

Hoeveel crypto heeft Buterin momenteel?

Recente onthullingen op Reddit geven enig inzicht in de huidige persoonlijke crypto-rijkdom van Buterin.

Zijn belangrijkste Ethereum-adres bevat ongeveer 333.348 ETH ($195 miljoen). Eerder gebruikte hij echter een ander adres – dat ongeveer 430 ETH ($252.000) bevat – om 1.000 in ETH te doneren voor ontwikkelingssubsidies.

Volgens een gearchiveerd Reddit-bericht, dat een jaar geleden werd gepubliceerd, omvatten zijn persoonlijke crypto-bezit Bitcoin, Ethereum, BCH, DOGE, ZEC, KNC, MKR, OMG, REP. Buterin maakte tevens investeringen bekend in Clearmatics en Starkware.

Hoe vermogend Butering precies is, is niet bekend. Het is echter wel duidelijk dat Buterin zich de komende jaren niet meer druk hoeft te maken om blut te raken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN