cryptocurrency-exchange

Zwitserse crypto-bank Sygnum heeft zijn aandelen getokeniseerd

De Zwitserse crypto-bank Sygnum heeft zijn eigen aandelen getokeniseerd met behulp van blockchain-technologie en heeft als doel om uiteindelijk openbaar verhandelbaar te worden.

De bank noemt de ontwikkeling “een wereldprimeur voor een bank” en zei dat de tokenisatie het in staat zal stellen om primaire en secundaire markttransacties op een volledig digitale manier te beheren.

Aandeelhouders hoeven de bank niet te informeren om het register handmatig bij te werken, waardoor de administratieve last van schriftelijke vormvereisten voor aandelenoverdrachten wordt geëlimineerd. De stap helpt ook de liquiditeit te verbeteren en de bijbehorende kosten te verlagen voor partijen die bij een transactie betrokken zijn.

Mathias Imbach, medeoprichter van Sygnum, zei het volgende:

“Dit is een belangrijke mijlpaal in het vervullen van onze missie om meer directe en efficiënte toegang tot eigendom en waarde te creëren. Dit omvat nieuwe engagementmodellen met onze klanten en partners, en uiteindelijk het verschaffen van liquiditeit aan onze vertrouwde aandeelhouders.”

Sygnum gebruikte zijn in-house tokenisatie-platform, Desygnate, om zijn aandelen te tokeniseren. Desygnate werd vorige maand gelanceerd om emittenten te helpen kapitaal aan te trekken, liquiditeit op te bouwen en het eigendom efficiënter over te dragen.

Zoals gezegd is het plan uiteindelijk om de aandelen op de beurs te verhandelen. Sygnum wil zijn getokeniseerde aandelen op beide thuismarkten – Zwitserland en Singapore – vermelden. Dit betekent een mogelijke notering op SIX Digital Exchange (SDX) in Zürich en een in Singapore gevestigde digitale beurs, die wordt ontwikkeld door SDX en SBI Digital Asset Holdings en naar verwachting in 2022 live gaat.

De getokeniseerde aandelen van Sygnum kunnen online op een bankrekening worden bekeken, naast andere activa zoals stortingen in contanten, cryptocurrencies en Sygnum’s stablecoin – de Digital CHF (Zwitserse frank). Velina Peneva, een aandeelhouder van Sygnum, zei dat de symbolische aandelen van de bank haar nu in staat zullen stellen dividenden in digitale Zwitserse frank te ontvangen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN