Ethereum koers analyse

Gaat de XRP koers dalen richting $0,40? Of komt er toch een stijging?

De cryptocurrency van het bekende blockchainproject Ripple, XRP, heeft de afgelopen tijd een flinke stijging doorgemaakt door de ‘hype’ omtrent de airdrop van Flare Networks. Nu de snapshot echter gebeurd is, is het de vraag waar de XRP koers nu naartoe gaat.

Whales dumpen hun XRP

Op 12 december werd er een snapshot gemaakt van alle accounts met XRP en Flare Networks is nu bezig met het uitzoeken welke accounts er in aanmerking komen voor de airdrop. Het is echter zo dat veel investeerders besloten hebben om hun XRP direct weer te verkopen nadat de snapshot gemaakt is, en hierdoor heeft de XRP koers een flinke daling doorgemaakt. Momenteel staat de XRP koers op $0,50 (€0,41).

Afgaande op de prijsdaling, is het redelijk om aan te nemen dat de grote whales die XRP hebben verzameld, besloten hebben om hun bezit te verkopen. Het hamsteren was duidelijk een strategische zet voor de houders om te profiteren van de airdrop en direct daarna te dumpen.

Flare Networks is van plan om de airdrop de komende maanden te verdelen, en of de markt zich sneller of langzamer herstelt, hangt volledig af van hoe de XRP-gemeenschap reageert op verschillende stimuli in de cryptomarkt.

XRP koers kan dalen richting $0,40

Als gevolg van deze daling, denken verschillende analisten dat de XRP koers in een vrijeval terecht kan komen. Zo plaatste CoinGape vandaag een analyse waarin aangegeven werd dat de munt het risico loopt om richting $0,40 te dalen. De analyse gaf het volgende aan:

“Ripple handelt onder intense overheaddruk en riskeert een enorme vrije val terug naar $0,40. Het verlies van de steun op $0,40 zal een klap zijn voor de vooruitgang die XRP in november heeft geboekt. Voorlopig is het pad van de minste weerstand naar beneden.

De analyse merkte echter ook een mogelijkheid op een stijging op:

“Aan de andere kant wordt het bearish plaatje ongeldig als Ripple de dag boven $0,50 zou sluiten. Bovendien zouden de ondersteuning aan de ondergrens van het kanaal en de 200 SMA op de 4-uur de opwaartse trend veiligstellen als ze intact blijven. De belangrijkste opwaartse beweging voor XRP zou zijn om de hindernis van $0,60 te overwinnen.”

Andere analist gelooft dat XRP de $2,80 gaat bereiken vóór mei 2021

Een analist denkt echter dat de nummer drie cryptocurrency van dit moment vóór mei 2021 een flinke stijging door gaat maken.

De analist, bekend op Twitter als il Capo of Crypto, gaf in een recente analise aan dat hij denkt dat de XRP koers gaat stijgen naar $2,80. Hij tweette het volgende:

“Geen grap. Velen zullen hierdoor verrast worden.”

De meningen zijn dus verdeeld. Maar wat denken jullie? Verwachten jullie een stijging voor XRP of toch een daling? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN