Bitcoin koers

Bitcoin heeft de afgelopen week $430 miljoen aan institutioneel geld aan weten te trekken

De institutionele interesse in Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies blijft stijgen. Zo schreven wij afgelopen zaterdag al een artikel waarin duidelijk werd dat Grayscale Investments de afgelopen 30 dagen ruim 388.000 ETH gekocht heeft.

Het is echter toch nog steeds zo dat Bitcoin de meeste aandacht krijgt van institutionele investeerders. Zo maakte een recent rapport van CoinShares duidelijk dat deze groep, in minder dan één week tijd, ongeveer $430 miljoen aan BTC heeft gekocht. De gegevens van CoinShares bevestigen hiermee opnieuw het verhaal dat institutionele beleggers aanzienlijke bedragen blijven toewijzen aan de nummer één cryptocurrency.

Recordbrekende weken voor de crypto-markt

Door gegevens van de digitale vermogensbeheerder CoinShares te citeren, meldde Reuters de aanzienlijke groei van institutioneel geld dat de afgelopen maanden de cryptocurrency-markt betreden heeft.

Op een meer microschaal zag de week, die eindigde op 7 december, een nieuwe golf van $429 miljoen. Hiermee werd het de op één na beste week, na het record van minder dan een maand geleden van $468 miljoen. Daarnaast geeft het CoinShares-rapport aan dat het totaal beheerd vermogen in de sector een recordhoogte van $15 miljard bereikt heeft.

Tevens werd duidelijk dat de grootste cryptocurrency-manager ter wereld Grayscale verantwoordelijk was voor het grootste deel van de investeringen, met 78% (of $336 miljoen). Met de laatste injectie is het totale beheerd vermogen van Grayscale gegroeid tot meer dan $12 miljard. Alleen al in 2020 zag het bedrijf een instroom van $4,3 miljard.

Institutionele adoptie is een feit

De cryptocurrency-gemeenschap heeft jaren nagedacht over of en wanneer institutionele beleggers zouden beginnen met investeren in Bitcoin. Hoewel dit in het verleden altijd bij speculatie is gebleven, werd dit dit jaar toch echt werkelijkheid, ingeleid door de grote aankoop van de Amerikaanse gigant MicroStrategy.

Prominente namen als Paul Tudor Jones III en Stan Druckenmiller prezen BTC en gaven publiekelijk toe dat ze er in hebben geïnvesteerd. Tevens diende de Wall Street-gigant Guggenheim een document in bij de SEC om ook tot $500 miljoen aan Bitcoin te kopen voor één van zijn fondsen.

Ondanks het feit dat deze grote namen de ruimte betreden, gelooft James Butterfill, investeringsstrateeg bij CoinShares, dat de industrie pas “aan de vooravond staat van institutionele acceptatie”. Hij ging verder met:

“Op anekdotisch niveau, op basis van onze klantgesprekken in de loop van 2020, hebben we een beslissende verschuiving gezien van vragen over de speculatieve aard naar vragen die beginnen met opmerkingen zoals ‘Bitcoin is hier om te blijven, help ons alstublieft om het te begrijpen.”

JPMorgan gelooft ook dat het pas begonnen is

Afgelopen weekend plaatsten wij nog een artikel op onze site waarin duidelijk werd dat een team van analisten van de Amerikaanse bankgigant JPMorgan ervan overtuigd is dat er in flinke instroom van institutioneel geld klaar staat om in Bitcoin geïnvesteerd te worden.

Het team onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou gaf aan dat de rijken geld aan het terugtrekken zijn uit goud, terwijl Bitcoin institutionele steun blijft aantrekken.

Volgens het team bezit Bitcoin momenteel slechts 0,18% van de activa van family offices, terwijl op de beurs verhandelde goudfondsen 3,3% van de activa van dezelfde groep in handen hebben. Als de waargenomen verschuiving tussen goud en BTC blijft optreden, zou de nummer één cryptocurrency zich echter kunnen klaarmaken om miljarden dollars aan investeringen te ontvangen.

Het gaf tevens aan dat de gegevens suggereren dat “de acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers nog maar net is begonnen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN