Bitcoin koers

Bitcoin zal nog veel meer institutionele investeerders aantrekken, aldus JPMorgan

Een team van analisten van de Amerikaanse bankgigant JPMorgan is ervan overtuigd dat er in flinke instroom van institutioneel geld klaar staat om in Bitcoin (BTC) geïnvesteerd te worden.

Het team onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou gaf aan dat de rijken geld aan het terugtrekken zijn uit goud, terwijl Bitcoin institutionele steun blijft aantrekken.

Volgens het team bezit Bitcoin momenteel slechts 0,18% van de activa van family offices, terwijl op de beurs verhandelde goudfondsen 3,3% van de activa van dezelfde groep in handen hebben. Als de waargenomen verschuiving tussen goud en BTC blijft optreden, zou de nummer één cryptocurrency zich echter kunnen klaarmaken om miljarden dollars aan investeringen te ontvangen.

Het gaf tevens aan dat de gegevens suggereren dat “de acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers nog maar net is begonnen.”

Galaxy Digital geeft ook aan dat de institutionele adoptie begonnen is

Ondertussen benadrukte de digitale investeringsmaatschappij Galaxy Digital dat Bitcoin nu een actief is dat op institutioneel niveau wordt erkend.

In de november-nieuwsbrief van Galaxy Fund somde het bedrijf de institutionele spelers op die onlangs Bitcoin hebben gekocht, zoals Wall Street-legende Bill Miller, de opmerkelijke macro-investeerder Stanely Druckenmiller, BlackRock’s CIO Rick Rieder en hedgefondsbeheerder Ray Dalio.

Galaxy zei het volgende over de golf van institutionele steun:

“Afgelopen november moet worden herinnerd als een tijd waarin Bitcoin over de investeerder ging. Zoals onze CEO Mike Novogratz aangaf, ‘de kudde komt eraan’ en nu lijkt het erop dat de eerste leden van die kudde beginnen te arriveren.”

Het bedrijf benoemde ook het bullish nieuws in de politiek, waarbij de verkiezing van Bitcoin-bull Cynthia Lummis (WY-R) in de Senaat en de waarnemend Comptroller of the Currency Brian Brook’s steun voor digitale activa onder de aandacht hebben gebracht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN